reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
My tez w połowie listopada mamy przyjść na wzwB.
Wczoraj rota do picia - płacz i wyrywanie się - mała nie znosi, jak ktoś jej coś na siłę do buziaczka wciska, trzeba było uważać, żeby nie wypluwała języczkiem...
i dwa wkłucia - dzielna dziewczyna, tylko w momencie wkłucia zapłakała, ale tata szybko uspokoił córcię ;)

waży 6380.

a juz myślałam ze coś przeoczyłam ale z tego wynika ze my już nie bo mieliśmy szczepionki 6 w 1
lepia moja Mała ze smakiem piła rota:)

witam wszystkie majowe mamy i ich pociechy
yes2.gif
ja na chwileczkę, pomyślałam że u Was otrzymam informację na ważny dla mnie temat.
Ja jestem mamą czerwcową mam synka z 1 czerwca
laugh.gif
martwi mnie fakt iż do teraz ma paskudny ślad po szczepionce przeciw grużlicy (tej co szczepią w II dobie w szpitalu) ślad jest opuchnięty, brzydki, niby nic się nie sączy, ale jest taki strup na końcu. Lekarka miesiąc temu - przy szczepieniu, kazała się nie przejmować i tego nie ruszać, ale ile to może trwać???
no.gif
no.gif
no.gif
Czy któraś z Was ma podobny problem?? Będę wdzięczna jeśli coś się dowiem
sorry2.gif
pozdrawiam

Asiorek może poszukaj na necie do jakiego czasu to się może babrać...Ja już całkiem zapomniałam o tej szczepionce.. nam tylko mała blizna została

witam wszystkie majowe mamy i ich pociechy
yes2.gif
ja na chwileczkę, pomyślałam że u Was otrzymam informację na ważny dla mnie temat.
Ja jestem mamą czerwcową mam synka z 1 czerwca
laugh.gif
martwi mnie fakt iż do teraz ma paskudny ślad po szczepionce przeciw grużlicy (tej co szczepią w II dobie w szpitalu) ślad jest opuchnięty, brzydki, niby nic się nie sączy, ale jest taki strup na końcu. Lekarka miesiąc temu - przy szczepieniu, kazała się nie przejmować i tego nie ruszać, ale ile to może trwać???
no.gif
no.gif
no.gif
Czy któraś z Was ma podobny problem?? Będę wdzięczna jeśli coś się dowiem
sorry2.gif
pozdrawiam

u nas tez babralo się dość długo, ale pediatra zwróciła uwagę, aby nie moczyc podczas kąpieli, tym sposobem zagoiło sie w kilka dni :)

U nas też brzydko bardzo wyglądało, właściwie z dnia na dzień pojawiła się taka gulka, zaczeła się luszczyć podbierać ropką, położna i pediatra, odrazu mowiły żę jak będzie się coś dziać nie ruszać, nie wyciskać nie dotykać samo się zagoi i faktycznie nawet nie wuiem kiedy się bklizenka zrobiła. Także to normlane jest :)

My dziś szczepienie ok, ale wizyta u lekarza przed szczepieniem - masakra. Nie było akurat naszego lekarz a ten drugi ani nie zważył. Mówię Mu że ma katar i trochę na piersikach jej rzęży to ją palant przez body osłuchał. W ogóle nie kazał rozebrać. Tamten to brzuszek dusił, sprawdzał nóżki, bioderka, a ten świr przez body osłuchiwał. Jak się okazało w poczekalni, wszystkie bobasy tak załatwiał, bo się matki skarżyły.
Ja szczepię Maję Infanrix hexa tylko. Radziłybyście coś jeszcze?

reklama
Do góry