reklama
marzena9
Fanka BB :)
Mandrzejczuk bardzo się cieszę, że w jeden dzień Oskarek załapał co z główką robić. Zuch chłopak! Mam nadzieję, że rehabilitacja Wam się spodoba bo mimo, że to źle brzmi to jeśli nie jest agresywna to jak zajęcia fitness z maluchem. Na basen z dziećmi się chodzi, na zajęcia różne więc i ćwiczyć można
I nam też rehabilitantka mówiła, że dzieci ze złym napięciem mogą płakać bo je zwyczajnie mięśnie ciągną i bolą bo są nienaturalnie napięte i nie rozluźniają się jak trzeba. Jakby nam ktoś kazał napiąć nogę czy rękę i tak na kilka godzin to też byśmy płakały
I nam też rehabilitantka mówiła, że dzieci ze złym napięciem mogą płakać bo je zwyczajnie mięśnie ciągną i bolą bo są nienaturalnie napięte i nie rozluźniają się jak trzeba. Jakby nam ktoś kazał napiąć nogę czy rękę i tak na kilka godzin to też byśmy płakały
Agniieszka
Moj synek tez ma asymetrie ciala i napiecie miesniowe dokladnie w szyjce bo udpodobal sobie spanie z glowa skrecona w prawo i ma plaska glowke na wysokosci potylicy albe tylko jakby polowe do tego czolo nie rowne przez to ze ztylu plasko to z przodu wiecej ;( No ale chodzimi na rehabilitacje po paru razach naklejeniu jakis magicznych plasterkow rozluzniajacych miesnie widac postepy i to ogromne bo z wielka chcecia spi na drugiej stronie glowki a w jego przypadku jest to najwazniejsze ale rahabilitacja bedzie trwala do 3 miesiecy.
a ja znowu zglupialam z witamina D, jestesmy na mm pepti i 2 mies temu pediatra kazala podawac 3 razy w tyg,a teraz juz wogole...niby jak przeliczylam zawartosc witaminy w mleku na cala dobę wg danych na puszcze to jest ok , dzienna dawka zaliczona,ale czy oby na pewno nie trzeba...? czy ktoras z Was tez nie podaje wogole bedac na mm ?
Agniieszka
Ja podaje tylko jak jest brzydka pogoda tak mi kazal pediatra wiec tak robie i tez jestesmy na mm.
wisienka87
Hmm a slyszalas mozeo takiej przypadlosci jak krecz szyi? Z tego co piszesz Twoj synek ma podobny problem do mojej corci a u niej rozpoznano krecza... A czy w zwiazku z tym spaniem na jednej stronie nie jest tak ze wolniej rosnie mu jeden policzek? Tu jest taki artykul o kreczu:http://www.fizjoterapeutom.pl/files/15/krecz_szyi.pdfMoj synek tez ma asymetrie ciala i napiecie miesniowe dokladnie w szyjce bo udpodobal sobie spanie z glowa skrecona w prawo i ma plaska glowke na wysokosci potylicy albe tylko jakby polowe do tego czolo nie rowne przez to ze ztylu plasko to z przodu wiecej ;( No ale chodzimi na rehabilitacje po paru razach naklejeniu jakis magicznych plasterkow rozluzniajacych miesnie widac postepy i to ogromne bo z wielka chcecia spi na drugiej stronie glowki a w jego przypadku jest to najwazniejsze ale rahabilitacja bedzie trwala do 3 miesiecy.
Agniieszka
Tak dokladnie tak bylo, jeden policzek mial znacznie wiekszy od drugiego ale lekarze i rehabilitanci nic nie wspomnieli o kreczu?
lwiapaszczka
a ja znowu zglupialam z witamina D, jestesmy na mm pepti i 2 mies temu pediatra kazala podawac 3 razy w tyg,a teraz juz wogole...niby jak przeliczylam zawartosc witaminy w mleku na cala dobę wg danych na puszcze to jest ok , dzienna dawka zaliczona,ale czy oby na pewno nie trzeba...? czy ktoras z Was tez nie podaje wogole bedac na mm ?
My jesteśmy na nutramigenie i wit. D podaję co drugi dzień po jednej kropli.
persefona
emika my dajemy po kropelce wit.D3, a jesteśmy na Bebilonie
mandrzejczuk cieszę,że Oskarek tak się stara,zuch chłopaczek!
A my po kontroli napięcia mięśniowego i... jest OK!:-) Jak to powiedział nasz pediatra: Remigiusz wychodzi na prostą;-)i widzimy się we wrześniu na szczepieniu. Ufff...ulga. Jeszcze tylko kontrola bioderek we wrześniu. Aha i powiedział,że teraz wykorzystywać maksymalnie czas na dworku z dzieciątkiem
mandrzejczuk cieszę,że Oskarek tak się stara,zuch chłopaczek!
A my po kontroli napięcia mięśniowego i... jest OK!:-) Jak to powiedział nasz pediatra: Remigiusz wychodzi na prostą;-)i widzimy się we wrześniu na szczepieniu. Ufff...ulga. Jeszcze tylko kontrola bioderek we wrześniu. Aha i powiedział,że teraz wykorzystywać maksymalnie czas na dworku z dzieciątkiem
reklama