reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
My dziś zaliczyliśmy z Krzysiem 1-y raz ostry dyżur. Wywrócił się w domu na prostej drodze, na dywanie:szok: Upadek niefortunny na nosek. Chyba zadrapał też sobie z wierzchu paznokciem, bo nic ostrego nie widziałam. Do tego sporo krwi z wewnątrz, opuchlizna plus zasinienie. Pojechaliśmy sprawdzić czy nie ma złamania. Akurat trafiliśmy, że było mało dzieci, za to po nas zrobiły się kolejki. Dużo dzieciaków z urazami. Na szczęście u Krzysia złamania nie ma, dostaliśmy skierowanie do laryngologa. Pani doktór odradziła czekanie wśród chorób na laryngologii, z chęcią przystaliśmy. We środę szczepienie i nie chcę 3i raz przekładać. Jutro mamy laryngologa na 7 rano.

Dziewczyny, szczepiłyście maluchy na meningococci???
Bo ostatnio jak byliśmy na szczepieniu, to nasza pediatra bardzo nas namawiała na tą szczepionkę, bo na dniach w naszym mieście zachorowało roczne dziecko i dziś się dowiedziałam, że w szpitalu w Poznaniu zmarło:szok:

my na to nie szczepiliśmy, tylko na rota i pneumo. I tak sporo, a tu się okazuje, że na wszystko by trzeba...

My po wizycie u laryngologa. Pani doktór powiedziała, że przy takich urazach konieczne są kontrole by sprawdzić czy nie powstał skrzep. Na szczęście wszystko ok. Mamy się stawić we środę na nast. kontrolę.
Lepi my nie szczepiliśmy. Słyszałam, że jest dużo szczepów i szczepionka może nie uchronić.

ypra jakoś mi sie Twój post ominął :/
teraz dopiero czytam... biedny Krzyś ! normalnie aż mi dreszcz przeszedł na samą mysl :-*
dobrze że nie ma złamania .. uffffff ucałuj go w ten noseczek malutki
a zdarty nosek moze mieć po prostu od poślizgu pewnie ... :-(

reklama
lepi zabrzmi to okrutnie ,ale jedno dziecko to i tak niewiele.Ile umiera od zwykłych powikłań zapalenia płuc, czy nadużycia paracetamolu.
Nad meningo będziemy myśleć przed przedszkolem.

Do góry