reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

jaipur - :-D:-D:-D

też próbowałam Zochnę nauczyć wydmuchiwania noska, ale jeszcze nie łapie, szkoda, bo przy fridzie są takie płacze, że czasem po jest większy katar niż przed czyszczeniem:baffled:. Trzeba szybko czyścić i zaraz głupa udawać, żeby przestała płakać:-D

Jesteśmy po wizycie u lekarza. Osłuchowo czysto, więc jestem spokojna.

reklama
lepi ciesze sie ze osłuchowo ok

co do smarkania Emma smarka bez problemu .. jak mniała ten katarek na roczek tak długo to już smarkała sama :-)
a teraz też miała katarek z tydzięń temu to też ładnie dmuchała nosek

Dziewczyny pytanie z innej beczki: KTO PODAJE WITAMINĘ D?

W wakacje z racji słońca nie dawałam ale idzie jesień, jutro wizyta u pediatry - szczepienna - i pytanie brać witaminę czy nie? Jak pytałam o nią w aptece, pani zrobiła wielkie oczy, że jeszcze chcę podawać.

Ja mam wit D, podawalam chyba do lipca, bo lato sie u nas gdzies zawieruszylo i padalo non stop. Teraz znowu zaczne dawac.
Ta sama starsza pani pediatra z PL, ktora mowila o bucikach, kazala tez dawac co drugi dzien wit D do 2 rz.

No to widzę, że dalej nie wiem co robić :-D

Multiwitaminy należy podawać w okresie osłabienia chorobą, nie za zapas, wielu pediatrów ubolewa nad traktowaniem ich jako panaceum na wszystko lub cukierki, nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek jakikolwiek zalecił mi podawanie dzieciom zestawów witaminowych tak o. Cała reszta informacji to chwyt reklamowy. Radziłaby ostrożność ;-)

reklama
Krzyś przez cały czas dostaje wit. D co 2i dzień. Pytałam kiedyś pediatrę czy już odstawić, to tak polecił. Dostaje też co 2i dzień tran.

Do góry