reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Jaipur, a długo taki cyrk mieliście?
Basiek, też myślałam o trzydniówce, bo Julek jeszcze nie przechodził, ale cholera sama nie wiem czy to ma taki przebieg. A wysypka występuje w 3 czy w 4 dobie?
Powiem Wam szczerze, że najgorsze jest, że nie wiadomo skąd ta temperatura się bierze.
Jestem tym bardziej zła, że mam urlop i chciałam, żeby Julek w tym czasie się do żłobka przystosował, a tu wszystkie plany szlag trafił. W takim stanie go na pewno nie puszczę. A później, im bliżej września tym gorzej, bo przyjdą nowe dzieci i wszystkie moje teorie pójdą w piz*u:-(

madzikk około tygodnia
wysoka temp powyżej 39 dwie doby
Wyglądał wtedy naprawdę bidnie, oczka podpuchnięte, nie spał tylko marudził.To było akurat na jego roczek.
Wysypka w 3 dobie, bo już to przeszlismy(łazi na plac zabaw codziennie, to prawie jak przedszkole)

Dzwoniłam do przychodni, bo miały być już wyniki badań. Rozmawiałam z naszą pediatrą i mówiła, że mocz jest czysty i nie ma żadnej infekcji. Ona podejrzewa trzydniówkę.
Ja myślę, że albo to albo faktycznie zęby. Najgorsze, że od obiadu nic nie jadł. Mleka nie chce nawet wziąć do ust, a wszytskiego innego dwie łyżki i koniec. Nawet na słodkie nie chce patrzeć.

Najgorzej to nie wiedzieć co dziecku jest :-(

U nas przy trzydniówce 3 doby temperatura 38-39, 40 stopni w drugiej dobie, wymioty, brak apetytu, wysypka po trzech dniach jak temperatura spadła, do tego czerwone gardło i jedno uszko.

reklama
Jaipur, ze spaniem to nie jest najgorzej. W ciągu dnia śpi dwa razy, w tym raz 1,5 godziny czyli normalnie i raz dodatkowo ok. pół godziny, a poza tym często kładzie się na podłodze i mam wrażenie, że odpoczywa po prostu, bo taki jest apatyczny i osowiały. Sądzę, że gdyby go częściej kłaść w łóżeczku to też by zasypiał na chwilę.
W nocy śpi, tylko stęka, czasem się przebudza. Wczoraj w nocy go obudziłam przy wkładaniu czopka, to dopiero po 2 godzinach zasnął. Później jak się po 4tej obudził z gorączką to też mu godzinę zajęło zasypianie.

Do góry