reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

\zdrówka dla wszystkich chorowitek..

alex nie wiem jak z czereśniami.. u nas czereśni niestety nie ma :-( więc nie jadłam ani sama ani dzieci nie jedzą :/
a szkoda bo sa pyszne

u nas Emka wczoraj po szczepieniu ani nie zapłakała ... jak zawsze :-)
no i po raz pierwszy była z tatusiem na szczepieniu ;-)

reklama
Kamcia, brawa dla Emki, dzielna z niej dziewucha!:)
Alex, a to nieporozumienie:) Myślę, że skoro Ty jadłaś te czereśnie to Oli nie miałby aż tak silnej reakcji na nie, za długo ta wysypka się utrzymuje.

wczoraj wreszcie zaszczepiliśmy małą na odrę, różyczkę i świnkę. miałam kupioną też szczepionkę na pneumokoki, ale pediatra i później pielęgniarka mi powiedziały, ze na to zaszczepimy w 18 mcu. A sprawdzam w tabeli i jest 13-14 mc. szczepiliście teraz?? sama nie wiem, co myśleć, bo przecież nie sądzę, żeby doktórka się pomyliła...

Lepi, u nas przełożyli szczepienie na pneumo o 6 tygodni, żeby nie podawać równocześnie ze szczepionką 3 w 1. Tłumaczyli to faktem, że to i tak już jest szczepienie przeciw 3 chorobom, do tego żywe wirusy, że jest dość mocno obciążająca organizm i dlatego lepiej nie podawać tych szczepionek z niczym innym. U nas to wypadnie w 15 m-cu.

Oli osłuchowo jest czysty, na katarek dostał kropelki, a i zapomnialam Wam powiedzieć, ze Oli ma ODCISK na dużym paluszku u nóżki i zapytałam sie lekarza co z tym robić, to był bardzo zdziwiony tym faktem, kazał na razie moczyc w szarym mydle a jak nie to do dermatologa mamy iść na zamrażanie:(

Alex dobrze, że Olinek osłuchowo ok, ale ten odcisk sama jestem w szoku:szok: ale to jakoś od spodu czy obok paznokietka? Kurcze napewno bidusiowi dokucza sama kiedyś miałam na podeszfie stopy i wiem jakie to uciążliwe, mam nadzieję że się tego pozbędziecie

Alex odcisk?????Od czego to :confused: Dobrze,że osłuchowo Olinek czysty. Mam nadzieję,że katarzysko sobie pójdzie precz jak najszybciej :)

No odcisk tez byłam w szoku jak mu sie zrobił, a jest on obok paznokietka. Chyba zrobił mu sie od paputków które nosił w domku, teraz zmieniliśmy na otwarte na paluszkach!

reklama
Alex a może na bosaka młodzian niech popyla?:-) My nawet nie mamy paputków chodzimy po domu w zwykłych skarpetkach :-), albo na bosaka. Cieszę się, że Oli osłuchowo czysty. Zdrówka dla słoneczka Twego:-)

Do góry