reklama
lepidoptera
Fanka BB :)
Joluś - cieszę się, że już lepiej.
ewcia - Zośka jak miała trzydniówkę, to jednego dnia cały czas była temp. 39, pomimo zbijania i chłodnej kąpieli, ale bałam się dać częściej leki, skoro pisali w ulotce, że co 6 godzin... u nas tylko czopki wchodzą w rachubę, bo z podawaniem leków doustnych u nas masakra
ewcia - Zośka jak miała trzydniówkę, to jednego dnia cały czas była temp. 39, pomimo zbijania i chłodnej kąpieli, ale bałam się dać częściej leki, skoro pisali w ulotce, że co 6 godzin... u nas tylko czopki wchodzą w rachubę, bo z podawaniem leków doustnych u nas masakra
nam pediatra zaleciła szczepić na ospę po 4 tygodniach od szczepionki skojarzonej Priorix(czyli odra/świnka/różyczka). Koszt u nas to 210 zł. Zresztą.. fajnie to powiedziała- bo pytam się, a co z tą ospą? szczepić czy nie? a ona" jeśli Pani chce.." a kiedy?teraz? dostałam taką odp" a jak Pani myśli? teraz szczepimy tą na 3 choroby" A ja"aha, czyli starczy" Odp" i za 4 tygodnie można myśleć o ospie"
Myślimy na razie, reakcja pediatry nie była jakaś szałowa.Na tą szczepionkę odra/rożyczka/świnka nas namawiała wyraźnie, że to groźne choroby.
Myślimy na razie, reakcja pediatry nie była jakaś szałowa.Na tą szczepionkę odra/rożyczka/świnka nas namawiała wyraźnie, że to groźne choroby.
Ostatnia edycja:
Alex2712
Fanka BB :)
Zdrówka dla wszystkich choruszków!!
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu i muszę pochwalić synka bo był taki dzielny nawet nie zapłakał ani troszeczkę!!
Jeśli chodzi o szczepionkę na ospę to dzisiaj pielęgniarka nam powiedziała, że jak nie chodzi do żłobka a ma opiekunkę to za darmo dostanie ta szczepionkę-ale nie wiem czy dobrze ja zrozumiałam!
Jaipur nam powiedziała, że po 6 tyg od dzisiejszego szczepienia można zaszczepić na ospę!
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu i muszę pochwalić synka bo był taki dzielny nawet nie zapłakał ani troszeczkę!!
Jeśli chodzi o szczepionkę na ospę to dzisiaj pielęgniarka nam powiedziała, że jak nie chodzi do żłobka a ma opiekunkę to za darmo dostanie ta szczepionkę-ale nie wiem czy dobrze ja zrozumiałam!
Jaipur nam powiedziała, że po 6 tyg od dzisiejszego szczepienia można zaszczepić na ospę!
Ostatnia edycja:
Alex odwrotnie, jak się chodzi do żłoba czy przedszkola to się ma za darmo tą szczepionkę(lub się jest wychowankiem placówki opiekuńczo-wych)
w rozporządzeniu min z 18.08.2011 jest szczegółowy wykaz.
niestety jak ma się nianiora to można się pocałować co najwyżej
w rozporządzeniu min z 18.08.2011 jest szczegółowy wykaz.
niestety jak ma się nianiora to można się pocałować co najwyżej
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
kurcze a My jeszcze nie byliśmy na tej po roczku( bo tej odra świnka różyczka tak ?) - ale teraz to juz zaczekam aż Szymek całkiem zdrowy będzie
Brawo dla dzielnych majówczątek :*
Brawo dla dzielnych majówczątek :*
reklama