reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

U nas też zwyczajowo 1-2.
Krzyś po środowym szczepieniu wczoraj był mega marudny. A na szczepieniu ładnie, tylko chwilkę zapłakał i się szybko uspokoił. Nie udało nam się kupić priorix tetra, więc miał państwową bez ospy. A jak pójdzie do żłobka, to ospę dostanie za darmo, nawet wcześniej o tym nie wiedzieliśmy. Teraz na początku lipca ostatnie pneumokoki, gratis z sanepidu a we wrześniu infranrix. Zawsze miał razem,a teraz wyjdą 2 wizyty.
Ja już mam dość szczepień :-(

reklama
Jeden kupsztal ekonomiczny jest, mniej pieluszek idzie ;-):-p

My się na szczepienie w czerwcu wybieramy, wiadomo, im później tym lepiej dziecko zniesie, A poza tym odwlekam to czego nie cierpię :dry:

Ja wlasnie chcialam tu wspomniec o szczepieniu najblizszym - mamy termin na druga polowe czerwca, ale jesli wyjedziemy wczesniej to musialabym przesunac szczepienie. Odpowiedz lekarki na ten temat, byla delikatnie mowiac - niewyczerpujaca...
Jak myslicie - jesli szczepienie odlozymy na sierpien, chyba nic takiego sie nie stanie?? Z tego co gdzies kiedys wyczytalam, to szczepienie mmr powinno odbyc sie po skonczonym 13 m-cu.. a do ktorego? chyba 13 -15...
Jaipur moze Twoja 'dobra pediatra' cos wspominala na ten temat ??:sorry2:?;-)

Witam:)
No a co do gorączki to poszłyśmy do lekarza w nocy było 39,5 a ponieważ ona miała problem z tym pęcherzem to ją wzięłam no i lekarz też stwierdził że dobrze zrobiłam bo może trzydniówka, a może pęcherz ryzyko jest duże więc dali jej silny antybiotyk po raz kolejny, no i mamy znowu próbkę moczu dostarczyć. No i teraz nie wiem co zrobić zaczekać na wysypkę jeszcze jeden dzień czy dać antybiotyk.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze Styna ja bym chyba poczekała, szkoda szprycować małą kolejnym antybiotykiem jak by to miała być trzydniówka.

Alex dałam jednak jej ten antybiotyk, bo jeżeli to pęcherz to może się szybko pogorszyć a z tak wysoką temperaturą lepiej stwierdziłam nie ryzykować, a jeżeli okaże się to trzydniówka to odstawię.

reklama
Styna wydaje mi się że powinni szybko zbadać mocz a potem walić antybiotyk.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry