reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Czy któraś z Was spotkała się z dziwną przypadłością- mianowicie:
juniorek po każdym posiłku, od dobrych 2 dni robi kupsztala. Nie jest to jakaś biegunka, poprostu kupsztal.
Przedtem(czyli przed tym katarem) robił jedną dziennie, najczęściej rano.
Z tego co wyczytała w necie- to może być albo rotawirus w łagodnej formie, albo "biegunka pędraków"(swoją droga co za nazwa;).
Nie zauważyłam aby miał problemy z brzuszkiem, apetyt dopisuje, pije też ładnie.Katar i kaszel z kataru nadal jest, ale dużo mniejszy,- wczoraj juniorek przespał cała noc bez pobudki 19.30-6.30, więc jest lepiej.

Ostatnia edycja:
reklama
jaipur - jesli wcześniej tak nie było, to może rzeczywiście o czymś ta zmiana w wypróżnianiu świadczy. Z tego co pamiętam z anatomii - to normalny odruch krętniczo - kątniczy - jesz i hmm wszystko się przesuwa;-). Nasza Zochna jak była tylko na piersi zawsze po lub w trakcie jedzenia się załatwiała, teraz często niedługo po jedzeniu też jest kupa (czasem 4-5 razy dziennie). Ja bym się nie denerwowała.

a my po szczepieniu ..
były 2 szczepienia w 2 nóżki
na MMR i na PCV
Emcia nawet nie zająknęła ! Pani się patyrzyła na nia jak na lalkę :-p hehe
i pwoiedziała ze ma piękne tłuste nóżki to nie ma się co dziwić że ją nie boli :-)
zawsze mówi tak jak przychodze z kazdą z dziewczyn na każde szczepienie :-p heh
kolejna szczepionka za miesiąc :-)

My tez dzis po szczepieniu;) Mala patrzyla w skupieniu na igle po czym jak Pani wyciagnela usmiechnela sie do niej dala czesc i zrobila papa;) szczepienie to bylo to na odre nastepne we wrzesniu i na tym koniec;)

Jaipur jedna kupa dziennie u takiego malucha jest dziwniejsza niż kupa po jedzeniu:-D;-) U nas też często jest po posiłku. Nawet mi przez głowę nie przeszło, że powinnam się tym martwić.

zaniepokoiło mnie to bo, wcześniej (czyli przed gorączką, czyli początkiem choroby nigdy tak nie było).
Ponoć u malucha trzeba się niepokoić jak coś wykracza poza zwykły rytm.
Na szczęście wczoraj wieczorem po kolacji nie było już kupsztala, a dzisiaj rano był zwyczajowy(bo zawsze rano robił).Zobaczymy jak będzie po śniadanku.
Zrezygnowałam z podawania soczków, może to o tą biegunkę pędraków chodzi.
Jakby dzisiaj w dzień była nadal taka sytuacja to się wybieramy do lekarza.

reklama
to ile kup to chyba już zalezy od organizmu dziecka :-)
u nas też jedna dziennie , czasem 2....
ale tak to nie ma więcej..
ale właśnie tak jak jaipur pisąła to musi być stały rytm..
wiadomo ze jak Emma mi zacznie walić jedną za drugą to się zaniepokoję bo to coś dziwnego..
albo jakby robiła po kilka a tu nagle jedna... to szok.. co się dzieje że tak mało kup....

bo nic fajnie jaipur że już przechodzi :*

Do góry