reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

kaska takie krostki jakby pryszczki ale z wodą w środku to potówki ...lub całe takie wypukłe ale czerwoniiutkie też potóweczki mogą być

co do przeziębienia sama widzisz że miałą gorączkę 5 dni a w między czasie była wysypka...
więc 3 dni goraczki i wysypka po tych dniach to 3 dniówka ,... a czemu gorączka się utrzyamał dłużej to nie wiem...
i dziwi mnie czemu na samą temperaturę dostałaś antybiotyk ?? :/ powinnaś dostać coś na zbicie gorączki nurofena albo czpoki.. cokolwiek...
a jeszcze co do AZS to rozpoznaje się po suchej szorstkiej skórze głównie na płatkach uszu , na policzkach ,w zgięciach kolan i łokci...

majowa ja szczepie na MMR (odra świnka i różyczka) zaszczepiłam Vi i teraz we wtorek idę z Emmą , miałam iść w poniedziałek ale zapomniałam że mamy świeto państwowe i idę we wtorek
odra jest bardzo grooźną chorobą
i z tego co kiedyś gdzies wyczytałam to więcej jest przypadków śmiertelnych jesli dziecko zachoruje na odrę nieszczepione niż ten autyzm poszczepienny

reklama
Majowa ja szczepię, pierwsze dziecko szczepiłam, ma 12 lat i nie chorowała na żadną z trzech chorób, ja jako dziecko przeszłam dwie, mój brat wylądował w szpitalu na świnkę a kuzyn dostał w powikłaniu zapalenie opon mózgowych. Nie ma dowodów naukowych o szkodliwym działaniu szczepionki, tym bardziej dowodów, że przyczynia się do autyzmu. Wszystkie te choroby są bardzo zaraźliwe.

o tak to że własnie nie ma autyzmu po szczepionce też słyszałam ...
ale czytałam od mamy której dziecko ma autyzm po szczepieniu że to nie chodzi o samo w sobie szczepienie , tylko że jej dziecko urodziło się z jakąs wadą(??) albo coś podobnego - później doczytam bo teraz nie mam czasu szukać na forum , i że szczepionka z tego względu że dzieko miało dana wade i nie mogło przyjąć jakiegoś składnika ze szczepionki a przyjęło to właśńie stało się autystyczne a nie z samego faktu że miało szczepienie , bo pisała ze gdyby urodził się całkiem ok to nic by mu po szczepieniu pewnie nie było
a tez gdyby ją lekarze poinformowali o zaistniałej sytuacji podczas porodu to by nie zaszczepiła bo wiedziałaby że nie może ...

później poszukam i to wkleję co pisała .

nie wiem czy to o tą mamę akurat chodzi,ale ja spotkałam się z czymś takim ,że niektóre dzieci są genetycznie bardziej wrażliwe na niepożądane skutki szczepionek.Jej dzieci - oboje, mają autyzm, drugiego już nie szczepiła bo neurolog zabronił.Ale nikt jej nie powiedział,że to szczepionki powodują autyzm.Bo to szereg czynników.
Tymek też się nie szczepi, tak przynajmniej pamiętam ,że jego mama pisała.

my się będziemy szczepić.Z ta ospą to nie wiem, pomyślę jeszcze.

Ostatnia edycja:
My też się szczepimy, bo fakt wszystkie choroby są bardzo zaraźliwe i wszystkie są groźne i ich powikłania też, ale strach jest i mam "duszę na ramieniu" tym bardziej, że po porodzie leżałam z dziewczyną, której starszy synek dostał autyzmu właśnie najprawdopodobniej przez szczepionkę...z tym, że ten chłopiec był jeszcze obciążony hemofilią, więc może to miało jakiś związek...

Gag jak Ola miała 7 miesięcy mieliśmy z nią ten sam problem, niestety skończyło się na derastycznej diecie eliminacyjnej, jadła tylko mleko (była wtedy na bebilon pepti2)ewentualnie zagęszczone kaszką kukurydzianą lub ryżową, po miesiącu diety nie było poprawy, wysypka wręcz się powiększyła mimo stosowania maści sterydowych, wkońcu wyszło że młoda uczulona jest na laktozę, teraz jest na nutramigenie 2 i jest ok.

Co do tej szczepionki, to też się zastanawiałam, ale idziemy...
co do autyzmy, to z tego co czytałam, to mniej więcej wykrywany jest ok roku i większość osób, których maluchy to spotkało zwala winę na szczepienie... nie wiem ile w tym prawdy... ale jedno wiem, że nie chciałabym, aby mój maluch zachorował na którąkolwiek z tych chorób...
ale mimo wszystko dopytam o wszystko naszą lekarkę:tak:

Bylam dzis z mala u lekarza, dostalam skierowanie na bad.moczu. Zapisal jej jeszcze masc TRIDERM na wysypke na pisiulce. w sumie nic specjalnego sie nie dowiedzialam bo trafilam na jakiegos glupiego lekarza bo naszej rodzinnej nie bylo-ma urlop. Odpowiadal na moje pytania ze byc moze to zakazenie bakteryjne, ze moze miec AZS... Aha, mam ja kapac w balneum na to AZS. zobaczymy co sie bedzie dziac...

reklama
Do góry