reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

O ooooo :szok: ja młodemu od urodzenia psikam tą solą morską ładnie po niej kicha itd ... teraz to nawet sam dzurasy nadstawia żeby mu psikać i czyścic noska, a jak za krótko to robie i za malo dokladnie to krzyczy na mnie i placze że źle zapielęgnowałam Niunia ... a z tym topieniem pierwsze slysze ... Tymkowa pediatra to na katar tylko to poleca i w okresie grzewczym zamiast nawilzaczy powietrza wlasnie zaleca nawilzanie sluzowki sola morska :tak:

reklama
Ja też używam soli morskiej. Tylko jak Kuba był malutki to wacikiem mu smarowałam w nosku solą fizjologiczną. Ale od czasu pierwszego katarku (5miesięcy miał) pryskam mu solą morską i naprawdę jest rewelacyjna, zwłaszcza teraz, kiedy w domku suche powietrze od grzania...

karolqa jakaś dziwna ta babka. sól morska do psikania polecana jest już dla najmlodszych dzieci, więc nie może zaszkodzić. przeciez one dozują odpowiednia ilość dla malucha, na pewno nie taka, aby go utopic ... bzdura jakaś.

Ja też stosuję wodę morską, nie wiem jak można dziecko utopić taką porcją, poza tym jak ktoś ma obawy może psikać dziecku w pionie, wtedy płyn nie przeleci dalej tylko nadmiar wypłynie noskiem.

reklama
jesli chodzi o sól fizjologiczną to ja też słysząłam ze nie powinno się podawać na codzień , tylko kiedy trzeba
ja mam disne mare
a wcześniej miałam chyba sterimar dla Viki , i oba są w użyciu sporadycznie...

ale więcej na ten temat nie wiem bo opinie są podzielone, jedni mówią że zbyt czeste stosowanie osusza śluzówke , inni mówią że nie...
i takie gadanie... każdy pod siebnie ;-)

Do góry