reklama
Super! Bardzo się cieszęU nas w porządku! Zdrowa dziewczynka
Oczywiście bedziemy rozmawiac z lekarzem co mogło spowodowac podwyższone wyniki ale najwazniejsze ze bedzie zdrowe
Madriga
Fanka BB :)
WspanialeU nas w porządku! Zdrowa dziewczynka
Oczywiście bedziemy rozmawiac z lekarzem co mogło spowodowac podwyższone wyniki ale najwazniejsze ze bedzie zdrowe
Gp6
Zaciekawiona BB
Obecnie jestem w 3 ciąży,zrobilam USG prenatalne super wszytsko,a tu przyszła papa i jakby człowiek cegła dostał wyniki trisomi 21 1:121(inny lekarz wyliczył mi jeszcze gorzej,1:74,a USG też super).W poprzednich ciążach wyniki były ok.Biore duphaston,no ale w 2ciazy też brałam.Po 2ciazy dostałam cukrzycy na insulinie,a wcześniej miałam ciążowe.Zastanawiam się czy insulina mogła wpłynąć na wyniki papy.Zalecono mi aminopunkcje lub testy nifty pro.
Nelka85
Mi wiek mozno zwiększył ryzyko. Po 35 roku tak jest.Obecnie jestem w 3 ciąży,zrobilam USG prenatalne super wszytsko,a tu przyszła papa i jakby człowiek cegła dostał wyniki trisomi 21 1:121(inny lekarz wyliczył mi jeszcze gorzej,1:74,a USG też super).W poprzednich ciążach wyniki były ok.Biore duphaston,no ale w 2ciazy też brałam.Po 2ciazy dostałam cukrzycy na insulinie,a wcześniej miałam ciążowe.Zastanawiam się czy insulina mogła wpłynąć na wyniki papy.Zalecono mi aminopunkcje lub testy nifty pro.
Gp6
Zaciekawiona BB
W szpitalu powiedzieli mi ,że to wiek a lekarz poza szpitalem ze wynik bo beta dwa razy jak PAP czy jakoś tak...zbadał ,powiedział że super USG ,że nigdy się nie pomylił ale zaleca test nifty pro bo system mu wyliczył z wyników papy 1:74.Jutro robię ten test.Mi wiek mozno zwiększył ryzyko. Po 35 roku tak jest.
Gp6
Zaciekawiona BB
W szpitalu powiedzieli mi ,że to wiek a lekarz poza szpitalem ze wynik bo beta dwa razy jak PAP czy jakoś tak...zbadał ,powiedział że super USG ,że nigdy się nie pomylił ale zaleca test nifty pro bo system mu wyliczył z wyników papy 1:74.Jutro robię ten test.
Nelka85
Ja robiłam amnio. Daje 100% gwarancji i jest na nfz.Taki był wynik
Dziwne, że skorygowane masz o taką małą wartość.
reklama
kosik_3
Ja miałam ryzyko podstawowe 1:211 (z racji wieku 35+), skorygowane 1:169, w USG wszystko super, zawyżył wynik wolnej bety. Robiłam nifty pro, wszystkie wyniki na bardzo niskie ryzyko. USG 2 i 3 trymestru super, obecnie 31tc. Jedynie co mam to szalejące cukry na czczo i dużą dawkę insuliny jeśli chodzi o problemy w ciąży.
Polecam zrobienie dla spokoju teraz nifty pro, ja robiłam przez stronkę testdna.pl, przyjechała do mnie do domu pielęgniarka na pobranie, wynik był po 4 dniach.
Polecam zrobienie dla spokoju teraz nifty pro, ja robiłam przez stronkę testdna.pl, przyjechała do mnie do domu pielęgniarka na pobranie, wynik był po 4 dniach.