Mam, największa to Trisomia 18 1:90.@Miiila A nie masz podanych na wyniku ryzyk?
Mam nadzieję, że to jedna wielka pomyłka.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam, największa to Trisomia 18 1:90.@Miiila A nie masz podanych na wyniku ryzyk?
1:32 zespół Downa. Syn ma 7 mcy. Zdrowy.Mam, największa to Trisomia 18 1:90.
Mam nadzieję, że to jedna wielka pomyłka.
A jak wyglądało Twoje USG - I trymestru?1:32 zespół Downa. Syn ma 7 mcy. Zdrowy.
Martwi mnie też to moje USG. Chociaż mam nadzieję, że faktycznie wszystko się jeszcze rozwija.Ale to jest tylko RYZYKO. Pappa w żaden sposób nie stawia diagnozy.
Zły wynik testu nie oznacza, że dziecko na pewno urodzi się chore. Taki wynik wskazuje, że konieczna jest sprawdzenie przyczyny i dalsza diagnostyka.
Nie pamiętam dokładnie... NT w środku normy, kość nosowa uwidoczniona, w zasadzie wszystko prawidłowe poza podejrzeniem tachykardii.1:32 zespół Downa. Syn ma 7 mcy. Zdrowy.
Dziękuję za odpowiedź.Nie pamiętam dokładnie... NT w środku normy, kość nosowa uwidoczniona, w zasadzie wszystko prawidłowe poza podejrzeniem tachykardii.
testy z krwi wyszły takie raczej ze względu na wiek . Moim zdaniem małe ryzyko zdCzęści, mam 35 lat
USG wyszło dobrze,
Przezierność karkowa 1,7, kos nosowa obecną
Beta mom 1,017
Papa mom 0,430
Podstawowe ryzyko ZD 1:293
Skorygowane wyszło 1:468
Trochę mnie to zestresowalo, nie wiem czy robić NIFTy