reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przeprowadzka do wlasnego pokoju - pokoik/kącik maluszka

reklama
a to pokoik naszej dzidzi....

stoi już łóżeczko... i biureczko... na biureczku nosidełko..
książki z bajeczkami już czekają... i miso czeka...
a ta duża torba... to torba przygotowana do szpitala...
jak się pakowaliśmy to nas rozbawiło że się szykujemy jakbyśmy na wakacje jechali..
bo aparat zabrany... kamera.... i wielka torba którą zawsze na wakacje zabieramy.

dziś byliśmy u lekarza... już ostatni raz,
nie wyznaczał dalszej wizyty,
co mnie trochę przeraziło bo to oznacza że poród tuż tuż..
termin wyznaczony na 25.03.2006r
ale lekarz powiedział że teraz to juz może zacząć się niemal w kazdej chwili

a jeszcze niedawno pokoik wygladał jak na fotce... hihi
czego się nie robi dla dzidzi...

my też na początku gościnnie będziemy spali u dzidzi w pokoju
a później przeniesiemy się do swojego,

na dzidzię czeka już komputerek... by nie kłócił się z mamusią hihi
niestety monitorek dostanie nieco póżniej, gdy mamusia kupi sobie nowy,

trochę wariujemy na punkcie dzidzi...
ale co tam... w koncu to tak wielka radość...
gorzej jeśli przez to nasze wariactwo wychowiemy go na małego bill ladenka... hihi

Gorzatka! Piękny pokój, faktycznie zmieniliście go... Super, ja jestem chora na punkcie zieleni!!! Bardzo mi sie podoba

Dziewczyny, czy wasze maluszki spia razem z Wami czy maja juz wlasne pokoiki. Moj Patryk juz od dobrych kilku miesiecy nie budzi sie w nocy i nie wiem czy juz nie czas pomyslec o przprowadzce. Zwlaszcza ze wkrotce zatrudnie nianie i nie chce zeby mi baba zagladala do sypialni. Co W ogolre sadzicie o takiej przprowadzce?

Ella jest "na swoim" odkad ukonczyla 6 miesiecy!!:tak::tak: Nie bylo z tym zadnych problemow, nie robi jej zadnej roznicy gdzie spi! A my odzyskalismy swoja sypialnie! Bardzo lubilam miec ja w zasiegu reki i ciezko mi bylo jak sie "przeprowadzala", ale teraz juz jest ok i ciesze sie z jej kolejnego kroku ku samodzielnosci!!;-):laugh2::laugh2::laugh2:

Bartkowi bez róznicy gdzie śpi, Już Piotrek śpi w swoim dorosłym łózku i łóżeczko czeka na Bartka...

ale ten na razie robi w nocy koncerty, więc nadal śpi w naszej sypialni by nie budzić Piotrka, mam nadzieję że za tydzień już chłopcy będą spali razem...

Ja mam przygotowany pokoik dla Kubasa już od dawna, wyremontowaliśmy i urządziliśmy go jak jeszcze byłam w ciąży, ale łóżeczko stoi w naszej sypialni i Kubas śpi u nas. Ja nawet chciałam go juz przenieść do jego pokoju, tym bardziej, ze jest bezpośrednio przy naszej sypialni i sa do niego drzwi też z sypialni, ale mój luby zaprotestował. Twierdzi, że jest spokojniejszy jak ma młodego na oku... No i nie wiem dokąd bedzie tak u nas spał...

reklama
Szymol jest u siebie od samego początku - jednak ok.2-3 rano biorę go do nas do łóżka, bo nie mam siły już do niego wstawać. Czasem go jeszcze odnoszę, a czasem do rana śpimy razem.

Myślę, że przeprowadzka jest rozsądnym krokiem.

Do góry