reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
Jeśli to takie bardzo cienkie ciasto, to widziałam jak A. Starmach robiła szarlotkę mega szybką. Ale nie jestem pewna czy to to ciasto :)

W necie znajdziesz wiele inspiracji :-)

Ostatnia edycja:
Ciasto filo to takie greckie cieniutkie ciasto, można troszkę przyrównać do ciasta francuskiego :) Idealnie pasuje w słonym wydaniu np w formie pierożków z nadzieniem ze szpinaku i fety, polecam bo smaczne. ;-)

Agulqa rozumiem, że od kuchni trzymasz się jak najdalej? :-D

Ja to kocham gotować i eksperymentować, oczywiście mam ambitny plan aby dorobić się własnej restauracji.. no ale to plany wybiegające baaaardzo w przyszłość :-)

Jenn ja moge porobic jak dobrze soe czuje majac przepis w rece itp
Wiec jak bym wiedziala co gdzie kupic, jak wyglada i jak tego uzyc to pewnie bym speobowala zrobic
Ł uwielbia jak gotuje a ja uwielbiam jak jest dumny i mu smakuje ;-)

Ale fakt, u nas raczej on gotuje a ja sprzatam :p

Jenn właśnie planuje srobic takiego zawijanca z feta i szpinakiem ale pytam bo moze ktos juz eksperymentowal :)
Sprite w Biedronce moja mama kupila. Ono nie jest mrozone tylko tak sprzedawane jak francuskie teraz, z lodowki

gosiane ja raczej staram się unikać gotowych ciast, dlatego z filo nie korzystam w sumie, czasem francuskie rusza do rogalików z łososiem i serkiem philadelphia, które właściwie robi mój ukochany :-) Mhm jak ja je kocham… teraz to nie jem przez tą cukrzycę, ale niech no tylko się skończy to znów powrócą w wielkim stylu na śniadanie :-D

reklama
Do góry