reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
Cienkie ciasto na pizzę (bez wyrastania joł)

Składniki:

-1 szklanka mąki
- 1/4 kostki drożdży – 25g,
- pół szklanki letniej wody,
-płaska łyżeczka cukru,
-jedna łyżeczka oleju roślinnego,

Przygotowanie :
- Drożdże delikatnie kruszymy do szklanki
-następnie dolewamy letniej wody – łącznie ma Nam wyjść pół szklanki zawiesiny.
-Dosypujemy płaską łyżeczkę cukru i intensywnie mieszamy.
- wlewamy zawartość szklanki do wcześniej przygotowanej miseczki z mąką i odrobiną oleju roślinnego.
- Całość mieszamy aż do momentu uzyskania pulchnego, nie przywierającego do miseczki ciasta 

Niezastąpiony w wyrabianiu robot albo mikser taki ten duży cudowny ;)

Specjalnie dla Elutki, wrzucam przepis na szpinakowy makaron z kurczakiem:
- szpinak jeśli mrożony to zdecydowanie polecam hortex, żaden inny
- czosnek ze 3-4 ząbki
- masło
- oliwa z oliwek
- śmietana wg uznania, myślę, że taka mała wystarczy
- piersi z kurczaka
- makaron (wg uznania) albo gnocchi (preferuję tą opcję ;))

Masło podgrzewamy na patelni, wrzucamy przeciśnięte ząbki czosnku, podsmażamy oczywiście aby nie przypalić, można dodać troszkę oliwy z oliwek. Dodajemy szpinak i powoli odparowujemy, dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka wg uznania, smażymy w kawałkach ;) Dodajemy do sosu no i na końcu dodajemy makaron lub gnocchi. :-)

Nulini to jest ba taką blaszkę okrągłą pizzową, ale wydaje mi się ze raz robiłam na taką wielką co jest w komplecie z piekarnikiem, oczywiście trochę trzeba się pomęczyć żeby rozciągnąć ale daje radę na sile ;)

A wyobraźcie sobie to ze ja kocham szpinak i maraton ze szpinakiem robie na milion sposobów, ale tak jak prxy oli zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży a już miakam zgage tak teraz jeszcze o.ciąży nie wiedziałam a już nie mogłam jeść szpinaku, normalni momentalnie rewolucje żołądkowe przez całą ciążę (co jakiś czas próbuje zjeść i to samo) i mam dramat z tego powodu no kocham szpinak

reklama
Doggi ja makaron ze szpinakiem też uwielbiam i całe szczęście mogę go jeść, bo chyba bym się załamała.
Uwielbiam połączenie szpinaku z suszonymi pomidorami czy właśnie z feta i wiele wiele innych

Do góry