reklama
Marcioszek
Fanka BB :)
Doggi- Ile cukru dajesz do kapusty z pieczarkami? Z ilością soli i pieprzu nie miałam problemu ale nie wiem ile dać tego cukru. Moja kapusta nie jest bardzo kwaśna.
agulqa_b
Fanka BB :)
Doggi do pierniczkow moze byc miod nektarowo-rzepakowy? Z pasieki, twardy i zbity ;-)
Marcioszek odrobinkę żeby nie było takie kwaśne, moja mama np w ogóle nie daje, wszystko tez od kapusty zależy, czasem jest kwas ze hoho to trzeba załagodzić a czasem nie trzeba wcale, musisz spróbować i zobaczyć czy kwasowość odpowiada czy nie
Agulqa_b tak może być, ale łatwiej będzie jak go trochę podgrzjesz żeby był płynny, ale nie gorący, letni musi być żeby się klucha nie zrobiła
Agulqa_b tak może być, ale łatwiej będzie jak go trochę podgrzjesz żeby był płynny, ale nie gorący, letni musi być żeby się klucha nie zrobiła
Roladki z cycka kurczaka/indyka ze szpinakiem i fetą.
Cycka z kurczaka kroję tak żeby z jednego zrobiły się 2 plastry i delikatnie rozbijam.
Przyprawiam solą i pieprzem i odkładam na chwilę.
Na patelni rozgrzewam masło z posiekanym drobno czosnkiem i wrzucam na to rozmrożony szpinak lub świeży szpinak.
Jeśli używam szpinaku rozmrożonego to czekam aż woda wyparuje.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
Można też dodać do tego suszone pomidory
Po przestygnięciu "rozsmarowuję" szpinak na cycku, na to kładę pokrojoną w cienkie paski fetę i zawijam.
Później smażę na maśle lub oliwie z oliwek co chwile odwracając żeby mięso było równo usmażone ze wszystkich stron.
A jeszcze fajnie smakuje jak na cycka najpierw położy się kawałek np prosciutto, na to szpinak i na to fete i można to zapiec w białym winie, ale to już troszkę więcej roboty.
Ja wtedy najpierw obsmażam roladki trochę na patelni, a później przekładam na blaszkę, zalewam winem i wstawiam do piekarnika.
Cycka z kurczaka kroję tak żeby z jednego zrobiły się 2 plastry i delikatnie rozbijam.
Przyprawiam solą i pieprzem i odkładam na chwilę.
Na patelni rozgrzewam masło z posiekanym drobno czosnkiem i wrzucam na to rozmrożony szpinak lub świeży szpinak.
Jeśli używam szpinaku rozmrożonego to czekam aż woda wyparuje.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
Można też dodać do tego suszone pomidory
Po przestygnięciu "rozsmarowuję" szpinak na cycku, na to kładę pokrojoną w cienkie paski fetę i zawijam.
Później smażę na maśle lub oliwie z oliwek co chwile odwracając żeby mięso było równo usmażone ze wszystkich stron.
A jeszcze fajnie smakuje jak na cycka najpierw położy się kawałek np prosciutto, na to szpinak i na to fete i można to zapiec w białym winie, ale to już troszkę więcej roboty.
Ja wtedy najpierw obsmażam roladki trochę na patelni, a później przekładam na blaszkę, zalewam winem i wstawiam do piekarnika.
agulqa_b
Fanka BB :)
Alecta a one sie nke rozwina? Czy np wykalaczke wbijasz?
reklama
Podziel się: