reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
Doggi- Ile cukru dajesz do kapusty z pieczarkami? Z ilością soli i pieprzu nie miałam problemu ale nie wiem ile dać tego cukru. Moja kapusta nie jest bardzo kwaśna.
 
Marcioszek odrobinkę żeby nie było takie kwaśne, moja mama np w ogóle nie daje, wszystko tez od kapusty zależy, czasem jest kwas ze hoho to trzeba załagodzić a czasem nie trzeba wcale, musisz spróbować i zobaczyć czy kwasowość odpowiada czy nie ;)



Agulqa_b tak może być, ale łatwiej będzie jak go trochę podgrzjesz żeby był płynny, ale nie gorący, letni musi być żeby się klucha nie zrobiła
 
Roladki z cycka kurczaka/indyka ze szpinakiem i fetą.

Cycka z kurczaka kroję tak żeby z jednego zrobiły się 2 plastry i delikatnie rozbijam.
Przyprawiam solą i pieprzem i odkładam na chwilę.

Na patelni rozgrzewam masło z posiekanym drobno czosnkiem i wrzucam na to rozmrożony szpinak lub świeży szpinak.
Jeśli używam szpinaku rozmrożonego to czekam aż woda wyparuje.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
Można też dodać do tego suszone pomidory :)
Po przestygnięciu "rozsmarowuję" szpinak na cycku, na to kładę pokrojoną w cienkie paski fetę i zawijam.
Później smażę na maśle lub oliwie z oliwek co chwile odwracając żeby mięso było równo usmażone ze wszystkich stron.

A jeszcze fajnie smakuje jak na cycka najpierw położy się kawałek np prosciutto, na to szpinak i na to fete i można to zapiec w białym winie, ale to już troszkę więcej roboty.
Ja wtedy najpierw obsmażam roladki trochę na patelni, a później przekładam na blaszkę, zalewam winem i wstawiam do piekarnika.
 
reklama
Wbijam wykałaczkę, ale jak nie mam to kładę na patelni najpierw tą stroną co się "kończy" mięso i jak się podsmaży to już się sztywno trzyma.
 
Do góry