reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne :)

A jeśli chodzi o serki, to tak mi się przypomniało - ja bardzo lubie taki sernik na zimno z serków i galaretki. Też sie szybko robi i jest pyszny.

Rozpuszcza sie galaretkę i ostudza. Miesza z serkiem - miksuje i wlewa do tortownicy (można na dno biszkopciki ułożyć) Jak zastygnie to robi się następną warstwę - galaretkę tylko innego koloru żeby było "teczowo". No i ile sie tych warstw zmieści, tak sie powtarza. Na sam koniec zalewamy galaretką. Mozna dodawać owoce w te warstwy.

reklama
O taki ?:D Jeszcze mi się zapodział kawałeczek w lodówce :-p

Załączniki

• sernik.jpg
    sernik.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 51
pączusie własnie sie robią
mazia89 - Z tej porcji co podała frotka wyszło mi 23 pączusie małe - kładzione małą łyżeczką. Od razu dorobiłam nastepną porcje z kolejnych 2 serków, wiec myślę że starczy :)
No i tak jak mówiłam, wykupiłam wszystkie serki jakie w sklepie mieli, akurat ostatnie 3 im zostały :-D

i po co ja tu zaglądam???
kurnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mam taką ochotę na słodycze...zwłaszcza na sernika jakiegoś :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

po porodzie chyba sobie odbiję za tą cukrzycę... tylko czy będę mogła?:confused::confused::confused:

reklama
Do góry