reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne :)

Czasami kombinuję z obiadem z tego co mam w zamrażarce. Tak powstało danie z żołądków drobiowych. Pokroiłam je drobno bo połówek nie przepada...udusiłam w małej ilości wody z vegetą, dodałam garść mrożonej włoszczyzny. Serek topiony ze szczypiorkiem rozpuściłam na patelni w kilku łyżkach wody z żołądków i dodałam trochę kwaśnej śmietany. To wszystko wlałam do żołądków i dodałam sos z torebki 4 sery z winiar. Do tego dowolny makaron i mniam :)
 
reklama
...ale tu smaczne na tym wątku:tak:
mrozik-j
narobiłaś mi ogromnego smaka na ten sernik na zimno:tak: Napisz jakie to maja być serki- homogenizowane???
 
dorotka_m - tak homogenizowane. Ja ostatnio pierwszy raz z Danona robiłam, nawet ze dobre wyszło, tylko oni bardzie słodkie te serki mają. A tak to zawsze robię z takich w prostokątnych foremkach
 
Oponki na proszku do pieczenia
16 szt; ø 7 cm

50g masła
4 łyżki cukru
1 jajko
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/8 l mleka

Tłuszcz i cukier utrzeć na pulchną masę, dodawać stopniowo pozostałe składniki. Ciasto rozwałkować na grubość około 1,1/2 cm. Wykroić oponki i smażyć w szerokim garnku z grubym dnem lub we frytkownicy.
Frytkownicę rozgrzać do 190°C i smażyć w oleju głębokim na minimum 6 cm na złoty kolor. Posypać drobnym cukrem z wanilią lub cukrem pudrem z wanilią.
 
reklama
my dość często robimy shepards pie bo to taka "tutejsza" potrawa, zawsze nam na 2 dni wychodzi :tak:
czasami tutaj dodają na wierzch ser, ale moim zdaniem to juz za ciężkie ;-)
 
Do góry