reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne :)

marynata na grilla :
olej-oliwa 150-200 ml
cytryna 1/2
przyprawa do grila 1-11/2 łyżeczka
majeranek szczypta
musztarda 1 łyżeczka
cebula drobno posiekana
czosnek przeciśnięty przez maszynkę 4-5 ząbków
vegeta 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
papryka 1 łyżeczka
sol, pieprz do smaku
piwo około połowę szklaneczki - resztę wypić proszę :)
miód - na oko :) w zależności czy ma być słodkie czy nie - ja daję ok 5 łyżek

mięso alb o nakłuć albo rozbić , ja robię w tej marynacie mięsko na szaszłyki zazwyczaj dzień wcześniej marynuję :) mięsko wychodzi pycha
 
reklama
jadłam pyszny deser - sezonowy :)
Nie mam dokładnego przepisu, ale wyglądało to tak
W pucharku na dno zmiksowane truskawki, na to warstwa zmiksowanego z cukrem pudrem serka mascarpone, na to warstwa zmiksowanego kiwi. Wszystko do lodówki do ochłodzenia i później na wierzch taka malutka beza.
Nie za słodkie, kiwi nadaje fajnej kwaskowości, chłodne i ładnie wygląda, więc na gości idealne
 
przepis na szparagi: tanie i smaczne
- trzeba je koniecznie obrać
- gotować krótko nawet jak są twarde jeszcze to dobrze smakują (zielone krócej 15 min, białe ok. 30)
- podawać z sosem beszamelowym (masło, mleko, mąka)
polecam! choć już powoli koniec sezonu!
 
Do góry