reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne :)

Mąkę przesiewa się aby:napowietrzyć(tak jak wspomniała Molly)i faktycznie oczyścić z grudek.Obie macie racje:tak:
Szarlotka wypróbowana,dobra ale jak na mój gust mało słodka.Następnym razem,każdą warstwę jabłek posypie cukrem cynamonowym.Tak powinna zyskać na smaku.Zrobiłam podwójną porcję i wyszła spora blacha.

normalnie sie zaraz obślinie ( szarlotka...mniam) a ile jest z wawy do Słupska??? hahaha:-D

reklama
Młoda mamuśka:) - nawet i przy tym nie trzeba sie męczyć. Można kupić w słoiku takie zasmażone - pasują idealnie. Taki duży słoik jest w sam raz :tak:
Aha - no i ta szarlotka jest dobra po porodzie, jak ktoś będzie dietę stosował ;-), warto sobie zapamiętać ten przepis

Dziewczyny polecam Wam mini pączki w 15 minut .Są pulchniutkie i znikają momentalnie:)
CIASTO:
1 serek homogenizowany waniliowy a ja daje jaki mam(wczoraj czekoladowy 150 gram)
1,5 szklanki mąki
3 jajka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Miksować jajka z cukrem, dodać serek, mąkę wymieszaną z proszkiem,wymieszać.
Na gorący tłuszcz kłaść łyżeczką kuleczki ciasta.Ja pomagam sobie druga łyżeczką. Piec na złoty kolor. Same się obracają,pieką się migiem, czasami nie są idealne kuleczki ale smakują zawsze super )
Posypać cukrem pudrem.

frotka sprobuje jutro zrobic:)) te pączki a ile ich mniej wiecej wychodzi??bo zastanawiam sie u mnie duzo gęb do jedzenia.:D

Ja też sie na te pączusie skusze. Mój mały uwielbia pączusie, a tak to będę wiedziała przynajmniej co je :-)
Już pedzę do lodówki sprawdzić czy jest serek:-p
Nie mam, a były ostatnio 4. No nic, moze później skoczę kupic, bo dizisja (tfu tfu tfu) wyjątkowo mam siły troszkę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry