reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne :)

frotka ty to zawsze cos fajnego wynajdziesz:tak:

moze sprobujemy tego pasztetu;-)

a ten suszony schab no no no;-) daj znac jak wyszedl!
Pasztet robię od dawna.Zabłysnęłam nim przed teściową, ona przepis porozdawała pól miastu:)
Na Wielkim Żarciu mamy forum i wiem od znajomych ,ze schabik palce lizac:)
Jeszcze napisze mój przepisik na mięsko gotowane.Schabik z piekarnika bywa suchy jak wiór:)a z wody jest boski:)No i wędlinki domowe bez konserwantów, barwników i ulepszaczy:)


Dopisuję przepis na pierniczki sprawdzony wczoraj wieczorem.http://www.wielkiezarcie.com/recipe38624.html
Dodałam wiecej mąki, bo ciasto bardzo mi sie kleiło.Fotki przed lukrowaniem:)[url=http://pokazywarka.pl/1wthcz/]Zdjęcia[/URL]
 
Ostatnia edycja:
reklama
zrobiłam pierniki :)
faktycznie trzeba dodac maki bo ciasto sie strasznie lepiło normalnie super glue;-)
zrobilam 2 partie. Jedna cienko ciasto rozwałkowałam a druga grube ciasto i ta druga partia lepsza bo pierwsza twardawe
Frotka moje pierniki do Twoich sie umywaja :) moje jakies koslawe:p
ale robilam pierwszy raz ;-)
 
Marcia Serce włożyłaś napewno posmakują Twoim najblizszym:)Też robiłam odrazu z podwójnej porcji i grubo wałkowałm .Przy przeprowadzce wcieło mi gdzieś najfajniejsze foremki ale w tesco sa na sztuki musze dokupic jakies fikusne:)Te twardsze pierniki włóż do metalowej puszki albo jakiejs reklamówki i wsadź razem przekrojone połówki jabłka.Mogą byż też skórki z jabłek.Pierniki wchłoną z nich wilgoć.Lukrowanie tez pomaga zmiekczyć:)Do 1 białka ubitego na pianę dodajesz 200g cukru pudru i jeszcze chwile ubijasz,wychodzi super lukier:)
 
ja miałam kijowe foremki musze poszukac innych :) bede w tesco to moze upieke przed swietami jeszcze. Fajny patent z tymi jabłkami. Ja chyba włoże do sloika a jutro zrobie lukier
 
reklama
widzialam je tylko one małe są...

Frotka robilas przepis na tarte? chodzi za mna tarta owocowa albo z budyniem
chcialabym kupic formy szklane i zrobic niespodzianke Ł. i cos fajnego upiec
 
Do góry