reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne :)

Ostatnia edycja:
reklama
wlasnie myslalam o koperkowym:tak: ale... nie mam koperku... a do sklepu sie wybiore dopiero pozniej jak M wroci, nie mam tez chrzanu,
ale znalazlam w zamrazarce grzyby wiec bedzie grzybowy i kluseczki i chyba brokuly, bo to mam;-)
 
dziewczyny pierniki sie udaly:tak: nawet miekkie, pierwsza tura za gruba bo mnie nastraszylyscie ze beda twarde i zrobilam grubasy a jeszcze wyrosly, potem juz okej, poza tym ze tez nieco koslawce hehe

"udekorowalam" polowe, druga jutro;-)

ale dzis nie robilam lukru tylko gotowa polewa z bialej czekolady, jutro sprobuje wg twojego przepisu frotka:tak:;-)
 
upiekłam fale dunaju dzisiaj
super sie robi to ciasto! ciekawe jak smakuje :))) jutro wkleje fotke jak wyszło

karalajna ja tez zrobie czekolade gotową...nie chcem i sie juz kombinowac.. ;-)
 
a ja miałam wielkie plany kulinarne na dziś, ale przez to zasypianie zrobiło sie okropnie późno i nici z pichcenia.
 
ciasteczka orzechowe:
450 g mąki
200 g cukru
300 g masła
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
250 g zmielonych orzechów
cukier waniliowy

wszystko razem zagniatasz, ciasto wkładasz do lodówki na godzinę, potem wałkujesz ok 0,5 cm grubości, pieczesz ok 15 min. w temp. 185 stopniach. możesz zrobić lukier ale ja zawsze mam gotową polewę czekoladową i robię esy floresy ( tak mówi moja Julka )

ciasteczka są super takie kruchutkie a robisz błyskawicznie :)
 
reklama
Do góry