reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
sałatka z kurczaka ze szparagami↲400g piersi z kurczaka, słoik białych szparagów konserwowych, 150g żółtego sera, 2ząbki czosnku lub 3kostki czosnku z knorra, majonez, sól i pieprz. Pierś kroimy w paski, macerujemy w oliwie i czosnku, soli i pieprzu, zostawiamy na noc. Na drugi dzień smażymy, studzimy, kroimy szparagi na 2cm kawałki, wrzucamy do sałaterki, ścieramy ser na grubych oczkach, mieszamy dodając majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli czosnek jest mało wyczuwalny w smaku dodajemy trochę suszonego. Ostatnio zmodyfikowałam ją dodając pokrojonego w kostkę ananasa z puszki :) smacznego!!!
 
Polusia To ja Ci wstawię przepis na moją sałatkę gyros. U mnie wszyscy ją uwielbiają. Ugotować woreczek ryżu, wyłożyć na dno naczynia w którym będzie sałatka, ok. 500g piersi z kurczaka pokroić w kostkę podsmażyć na patelni, wymieszać z przyprawą gyros (gotowa przyprawa) według uznania - ja lubię dużo. Gdy trochę przestygnie wraz z tłuszczem przełożyć na ryż, posmarować majonezem i keczupem, pokroić 1 por w talarki, wysypać na mięsko, pokroić kilka ogórków konserwowych, przełożyc na por, posmarować keczupem i majonezem, na to pokroić kapustę pekińską. Ładnie wygląda i jest pyyyycha. Najlepiej wyłożyć w przezroczystej misce lub naczyniu żaroodpornym.
 
Ostatnia edycja:
Sorrki, ze tak pozno Polusia ale moje dziecie nie chcialo zanac:)
Skladniki
kapusta pekinska
czerwona papryka
kukurydza
korniszony
cebula
piers z kuraka
przyprawa gyros lub kebab
majonez
katchup
pieprz, wegeta
Piers pokroic, podsmazyc na patelni z przyprawa, kapuste poszatkowac i posypac wegeta, po 15 minutach odcisnac wode. Ukladac warstwowo wedlug uznania. Zrobic sos z majonezu i ketchupu. Przyprawic pieprzem.
Smacznego!
 
Wyszło sporo około 100szt .Jedyne ale to to,ze w piekarniku rosły ładnie,a po upieczeniu juz nie są takie.Wygladały na grube jak sklepowe.
Przeczytałam komentarze pod przepisem i dałam mniej cukru.Całe szczęście ,bo są i tak słodkie ,a jeszcze będziemy lukrować z synkiem:)W smaku super:)Jednak chatke z piernika zrobię z innego przepisu.Wielkie Żarcie - Przepis - piernikowa choinka

Dopisuję.Znalazłam łatwy przepisik na mięsko obiadowe inaczej.http://www.wielkiezarcie.com/recipe62574.html
 
Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny poleccie mi cos na obiad w drugi dzień swiąt.W pierwszy mamy tradycyjny slaski obiad: rosół,kluski,rolada i modra kapusta.A w drugi może coś z drobiu jakies udka faszerowane czy cos? chcialabym cos zwyklego ale tez troche unowoczesnione.Ja to najchetniej bym cos w ogole odjechanaego zrobila jakies krewetki czy cos ale u mnie nikt tego sie nie chwyci.Bede wdzięczna.
 
Do góry