można kupić już gotową mąkę na chlebuś. sprawdzałam i wychodzi bardzo smaczny. do tych mieszanek dodajesz też to co lubisz np. ziarna słonecznika czy dyni. ja kupuję w tesco taką gotową mąkę. polecam bo smaczna
reklama
M
myszowata
Gość
masz taką specjalną maszynę do pieczenia chleba? zastanawiałam się jakiś czas temu co by nie kupić, warto?kochane, az taka ambitna nie jestem, wsypuje składniki i maszyna piecze :-)
ionka
Fanka BB :)
mam :-)
u mnie jest tak, że jak zacznę piec, to przez 2 tygodnie codziennie, a potem na jakis czas nic ;-) teraz właśnie zbliża sie okres pieczenia, haha ;-)
ja kupuje mąke chlebową, bo ona jest "mocniejsza" od zwykłej, a dodatki jak mi sie podoba, pestki dyni, słonecznika, suszone pomidory, cebulkę ;-)
u mnie jest tak, że jak zacznę piec, to przez 2 tygodnie codziennie, a potem na jakis czas nic ;-) teraz właśnie zbliża sie okres pieczenia, haha ;-)
ja kupuje mąke chlebową, bo ona jest "mocniejsza" od zwykłej, a dodatki jak mi sie podoba, pestki dyni, słonecznika, suszone pomidory, cebulkę ;-)
M
myszowata
Gość
mmmm.....już mi ślinka cieknie na myśl o takim chlebusiu
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
myszowata - ja też mam taką maszynę z Moulinexa. Według mnie warto. Chlebek przepyszny i bez chemi. Szczególnie jak już dziecko wcina, to nie ma nic lepszego. Do tego można w tym konfitury zrobić. Wrzucasz owoce cokier żelujący, naciskasz przycisk, a później tylko do słoiczków pakujesz
Ja robię drożdżówkę też. Wychodzi bombowa, mięciutka i smaczna. Mam jeden przepis sprawdzony (bo jak z 3 innych robiłam to kamsztory wychodziły)
Można też ciasto na pizze zrobić bez brudzenia rak i tracenia czasu - a wtym czasie składniki na wierzch pizzy szykować
Co do chleba to ja też z mieszanek sklepowych korzystam. Tam z boku jest napisane co dosypać. Do tego do maszyny jest dołączone kilka przepisów
katrinka - nie wiem czy tak "normalnie" to ten chleb wyjdzie. Tam odpowiednią ilość razy miesza, czeka, znowu miesza, czeka, i tak kilka razy
Ja robię drożdżówkę też. Wychodzi bombowa, mięciutka i smaczna. Mam jeden przepis sprawdzony (bo jak z 3 innych robiłam to kamsztory wychodziły)
Można też ciasto na pizze zrobić bez brudzenia rak i tracenia czasu - a wtym czasie składniki na wierzch pizzy szykować
Co do chleba to ja też z mieszanek sklepowych korzystam. Tam z boku jest napisane co dosypać. Do tego do maszyny jest dołączone kilka przepisów
katrinka - nie wiem czy tak "normalnie" to ten chleb wyjdzie. Tam odpowiednią ilość razy miesza, czeka, znowu miesza, czeka, i tak kilka razy
M
myszowata
Gość
Sorbet cytrynowy. - pyszne:-)
Sorbet cytrynowy. - pyszne:-)
ja uwielbiam sorbet cytrynowy z wodka!oj jak przestane karmic tylko.....
reklama
ionka
Fanka BB :)
Ionka zrobiłam dzisiaj to Canneloni wg Twojego przepisu. Powiem tyle, że m był zachwycony!
Dzieki!
super :-) nam tez bardzo smakowało :-) i do tego baaardzo proste :-)
a ja nie mogłam sie powstrzymać...
Every Cake You Bake: Brioszki ze śliwkami
Podziel się: