reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
tak :happy:
o takie wyszły

Załączniki

• DSC00826.jpg
    DSC00826.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 41
udka z piekarnika:
udka kurczaka (najlepiej pałki) umyć i osuszyć, na talerzu wymieszać mąkę z solą i pieprzem, uda obtoczyć, skropić lekko wodą i ponownie obtoczyć, w osobnych miseczkach roztrzepać jajko z łyżką wody i 2 łyżkami posiekanej zieleniny (koperk, pietruszka) oraz wymieszać bułkę tartą z utartym parmezanem lub innym twardym serem. Zamoczyć w jajko udka a następnie obtoczyć w bułce, tak przygotowane udka ułożyć na natłuszczonej lekko blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec 20-30 min (jeśli po nakłuciu mięsa wypływa z niego przejrzysty sos, danie jest gotowe)smacznego!:-)

kobitki mam masę malutkich pomidorków , chciałam zrobić do słoika ale nie wiem jaką zalewę się robi. może któraś pomoże?

reklama
Wielkie Żarcie - Przepis - Pomidory w zalewie na zime proszę polusiu:)
i jeszcze można tak cytuję
kroję pomidorki na poł lub na cztery zależy od wielkości upycham w słoiczkach na wierzch sypę szczyptę soli i zakręcam słoiki i pasteryzuję do 0,5litra-o,5 godziny . zupa z takich pomidorów jest bardzo dobra nie zalewam pomidorów wodą

Podrzucam jeszcze fajne przepisy na pieczywko http://www.wielkiezarcie.com/recipe20543.html
i placuszki ryżowe dla Twojej córci napewno będą smakowały:)
http://www.wielkiezarcie.com/recipe51912.html

Ostatnia edycja:
Do góry