reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

ionka bardzo ciekawy przepis :) musze go troche po swojemu obrobic i cos wykomnbinuje

u mnie to zwykle tak jest ze tylko ciasta ktore wsadza sie do piekarnika robie wg przepisu a całą reszte zawsze cos musze pozmieniac, albo cukru mniej daje, albo inaczej cos zrobie, a z jedzeniem obiadowym to chyba jeszcze nic nie zrobilam wg przepisu zawsze jakos po swojemu musze udziwnic albo uproscic :)
 
reklama
dziewczyny chodzi za mna ryz na mleku robilam i ja i mama pare razy i nie chce na wyjsc...albo mega papa ze łycha stopi albo woda ..robimy z przepisó w necie i lipa
 
dronka - jajka tak jak we wszystkich opcjach gotujemy, obieramy ze skorupki roimy na pół i wyjmujemy żółtko do miseczki, rozgniatamy, dodajemy oliwki pokrojone w drobniutką kosteczkę i odrobinę majonezu żeby wszystko połączyć. Masą wypełniamy połówki jajej. Można delikatnie posypac po wierzchu słodką czerwona papryką w proszku
Noo, i potwierdzam, szparagi w szynce z sosem chrzanowym są pyszne. Można do tego zwykłej, dobrej szynki też użyć

Jak ktoś lubi kaszankę to mam jeszcze taki szybki pomysł (od ciotki mojego męża sie nauczyłam)
Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, do tego wrzucamy kaszankę bez skórki i smażymy az będzie ciepłe. Wyjmujemy na talerz i mieszamy z majonezem.
Ja na początku mijałam tą potrawkę szerokim łukiem, a teraz toto uwielbiam :sorry:
 
ja tak kaszanke robie ale bez majonezu i do tego frytki a majonez do frytek, z mezusiem uwielbiamy takie jedzonko, ale kaszanke to jem tylko od rodzicow z wlasnych wyrobow sklepowej nie kupuje

ionka a masz sprawdzony przepis na chleb to napisz na forum, ja bym kiedys chetnie zrobila chleb ale nie mam jakiegos spsrawdzonego przepisu a te z netu to czasem bardzo sie roznia i nie wiadomo ktory moze byc dobry
 
reklama
Do góry