reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
ja Wam zaproponuje przepis dla takich bab jak ja co to nawet wodę przypalą:)

Szarlotka dla leniwców:)
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka kaszy manny
2 łyżeczki proszku do pieczenia (o tym można spokojnie zapomnieć, też wyjdzie )
Dokładnie wymieszać wszystko powyżej.

1 kg jabłek- obrać i zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.

Tortownicę wysmarować grubo masłem.
Na dnie tortownicy rozsypać:
szklankę mieszanki
połowę jabłek
szklankę mieszanki
połowę jabłek
szklankę mieszanki
na wierzch zetrzeć 1/2 kostki masła

Piec przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Podobno najelpiej smakuje na ciepło podana z bitą śmietaną, mówię podobno, bo ja jadłam jak mi już wystygło i bez śmietany, ale też było pycha. No i ja piekłam trochę dłużej niż 50minut, ale to dlatego, że z moim piecem coś nie halo

Właśnie robie tą szarlotkę. Dam znać jak wyszła.:-)
 
a ja pizze.
mam nadzieje ze ser mi sie nie spiecze a spod nie bedzie surowy :-D

jakos mam wrazenie, ze ten spod wyszedl taki za suchy.
moze dlatego ze bez drozdzy? no nie wiem. Zobaczymy, jeszcze jest w piecu.
 
Ostatnia edycja:
Szarlotka dla leniwców pycha :-) piekłam też dłużej (tak ok 60 min) a na koniec wyłączyłam piekarnik i zostawiłam, żeby doszła.
Wyszła super- jedliśmy z bitą śmietaną-mniam
 
może schab ze sliwką?? albo schab z zielonym pieprzem.Szkoda ,ze moj R w pracy on by Ci cos wymyslil bo kucharzem jest.

A co za ciasto robilas dzis?
 
Ja właśnie wczoraj robiłam roladki schabowe w sosie serowym. Wystarczy "Pomysł na..." z Winiar, śmietana, ser i szynka i gotowe :-)
I całkiem smaczne do tego:tak:
 
reklama
Do góry