reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
Polecam sernik na chrupiącym spodzie z Nutelli :) Ja z kolei tak jak w przepisie zrobiłam na sucharkach i rzeczywiście jest chrupiący :)
 

Załączniki

  • IMG_0096.jpg
    IMG_0096.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 71
mcgosia - dzięki za przepis na kulebiaka. Wyszły pyszne. Chociaż u mnie to chyba bardziej kapuśniak sie powinno nazywać, bo najwięcej to kapuchy było. Mało pieczarek dałam, a suszonych wogóle, bo mało za grzybami przepadam. Aha - i koło mnie mieli tylko takie pocięte francuskie na 6 kawałków i takie fajne "bułeczki" mi wyszły zamiast rolady. Pychotka:tak:
 
Ciasto na PIZZE (bez drożdży!)

-2szkl mąki
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-2/3 szkl mleka
-1/3szkl oleju
-sól, pieprz

wszystko wymieszać w garze i ugnieść z tego ciasto....fajnie wszystko się łączy...po rozwałkowaniu ciasta ułożyć je na posypaną mąką foremkę (nie potrzeba już tłuszczu na foremke!)...ciasto po upieczeniu jest miękkie i jednocześnie lekko kruche...No i robi się błyskawicznie.

POLECAM!:-D
 
Ciasto na PIZZE (bez drożdży!)

-2szkl mąki
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-2/3 szkl mleka
-1/3szkl oleju
-sól, pieprz

wszystko wymieszać w garze i ugnieść z tego ciasto....fajnie wszystko się łączy...po rozwałkowaniu ciasta ułożyć je na posypaną mąką foremkę (nie potrzeba już tłuszczu na foremke!)...ciasto po upieczeniu jest miękkie i jednocześnie lekko kruche...No i robi się błyskawicznie.

POLECAM!:-D
super, mialam ochote zrobic.
moze jutro ? :-)
 
fiołkowa-sernik pyszny wyszedł:) Dzięki za przepis. Robiłam na weekend tzn.w piątek a w sobote wieczorem juz nie było:-)Rozdałam przepis mamie i koleżance-niech tez mają.
 
reklama
Do góry