reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

ja zamiast sucharow dalam biszkopty.
3 serki Danio o wadze 240 gram jeden.
no i 20 gram zelatyny (takie opakowanie kupilam, w sumie wyszly 2 lyzki stolowe, tak jak w przepisie) rozpuscilam w polowie szklanki wody.
a.. no i ja wykladalam prosto do tortownicy.
Jak kroje to nozem "wjezdzam" pod spod i samo pieknie wychodzi :-)

o, moj wyglada tak:
23k6vf6.jpg

reklama
Srednio na jeza. Ja zaczelam okolo 15 no i nadawalo sie do zjedzenia okolo 19. Tylko, ze w sumie to ja robilam jeszcze w miedzy czasie obiad i go jadlam :-D
Ale to chyba tylko kwestia "ściśnięcia" sie zelatyny i galaretki :-)

ale namotałam :-D

to ja polecam Ptasie mleczko...robi się podobnie...
składniki to śmietanka i galaretki no i coś na spód ewentualnie :-D

Dziewczyny, ale prosty ten przepis, zaraz jadę do sklepu po składniki. Przynajmniej będzie coś nowego.
To ja podam Wam przepis na mój placek, który tylko się miesza- czyli bez zagniatania itp.
7-8 dużych jabłek (wszystko jedno jakie) pokroić drobno, ale byle jak i zasypać pół szklanki cukru, odstawić na ok. 2 godz. aż cukier puści (zależy jakie jabłka, ale czasem bywa, że już po 1 godz. jest ok). Następnie dodajemy 2 szkl. mąki tortowej, 1 łyżeczkę: sody, proszku do pieczenia i cynamonu. Do tego 3 żółtka, 3 łyżki oleju i pół szkl. cukru. Wszystko razem wymieszać, na koniec dodać ubita pianę z 3 białek.
Wyłożyć do formy (polecam 2 szt. keksówek) i piec jak szarlotkę- 180 C przez ok. 50 min.
Polecam! Może któraś z Was skorzysta.
Aha można jeszcze do tego dodać bakalie jakie kto ma- rodzynki, orzechy itp.

ja zamiast sucharow dalam biszkopty.
3 serki Danio o wadze 240 gram jeden.
no i 20 gram zelatyny (takie opakowanie kupilam, w sumie wyszly 2 lyzki stolowe, tak jak w przepisie) rozpuscilam w polowie szklanki wody.
a.. no i ja wykladalam prosto do tortownicy.
Jak kroje to nozem "wjezdzam" pod spod i samo pieknie wychodzi :-)

o, moj wyglada tak:
23k6vf6.jpg

Łooooooooooooooo. Daj kawałek!!!!!!!!

reklama
Do góry