reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
a do chleba jaką dajesz?
bo ja za pierwszym razem użyłam zwykłej pszennej jak na ciasto i chleb mi nie wyszedł ;-)
daj znać, co z tego wyjdzie, ja jeszcze muszę poczekać... 1,5 godziny :eek:

Do chleba również daje zwykłą mąkę i wychodzi za każdym razem :p A pączki rosną, wyszło 9 sztuk, ale nie wiem czy nie za duże zrobiłam strasznie do rąk się lepią, niedługo będę smażyć, ale jeść to mi się w ogóle nie chce, jednego spróbuję:-D

z tej ilości wyszło 9? to super, bo jakby miało wyjść 20, to co ja bym z nimi zrobiła? :-p
u mnie chcleb jeszzce dochodzi....

Już gotowe :) Wyszły super, urosły podczas smażenia, tylko z niektórych dżem mi wyciekł i pryskało olejem, będę miała jutro co sprzątać :) Daj znać jak wyszły dla Ciebie :-)

eeee poleniłam się :zawstydzona/y: mąż kupił pączki w drodze do domu, więc przepis wykorzystam kiedy indziej i dam znać :tak:

Ooo, ale tu pyszności, zrobiłam się strasznie głodna... :-) A znacie może jakiś przepis na racuszki z jabłkami?

nutika- przepis na racuszki juz się w tym wątku pojawił :tak: gdzieś na wcześniejszych stronach :tak:

reklama
Przepis na Sernik na chrupiącym spodzie z Nutellą: MAYBELLINE NEW YORK
Ja go zamierzam zrobić za jakąś godzinkę, jak odpocznę. Mam nadzieję, że wyjdzie dobry. Najważniejsze, że nie ma pieczenia :-p
Zamiast nutelli kupiłam jakiś tańszy odpowiednik, bo za prawdziwą kupę kasy trzeba dać.

kurcze zastanawiam sie jak rozuscic zelatyne.. na ile wody :eek:

robila ktoras juz to ciasto?
na opakowaniu zelatyny nie mam napisane w jakich proporcjach rozuszczac..

Do góry