W zamrażarkach są- takie płaskie pudełka. Jest tez mozerella ale to mi wogóle nie posmakowałoNie widziałam takich serków w lidlu będę musiała się lepiej przyjrzeć
reklama
Agniesiak85
Fanka BB :)
W Lidlu powiadacie?:-) To i ja się wybiorę do Lidla
owlrene
Fanka BB :)
Dziewczyny znalazlam fajna stronke z przepisami.To dla tych ktore nie przepadaja lub nie bardzo umia gotowac bo przepisy sa w formie filmow:
Video przepisy kulinarne kuchnia TV - Pokazujemy i uczymy jak gotowac :: Video-Kuchnia.pl - Przepisy
Byl tam wlasnie tez ten ser pieczony.
Video przepisy kulinarne kuchnia TV - Pokazujemy i uczymy jak gotowac :: Video-Kuchnia.pl - Przepisy
Byl tam wlasnie tez ten ser pieczony.
reklama
Penne z brokułami i serami pleśniowymi
Składniki:
1. makaron penne (ukośnie cięte rurki) - oczywiście można zwykłe rurki;-)
2. opakowanie mrożonych brokułów - w sezonie mogą być i świeże
3. serki pleśniowe - jeden niebieski (blue - np. gorgonzola ale ja też daję inne jak się trafi;-)), drugi - łagodny (np. Brie)
3. czosnek - 1-2 ząbki (ale jak ktoś lubi może być więcej)
4. oliwa
Wykonanie:
Makaron ugotować all dente zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzić. Ugotować brokuły (lepiej, gdy są lekko twardawe) i odcedzić.
Czosnek obrać i drobno posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Następnie dodać pokrojone na kawałeczki serki (najpierw Brie, bo się dłużej roztapia) i rozpuścić je. Do takiej "papki" wrzucić makaron i brokuły. Chwilkę podgrzać i gotowe.
Smacznego:-):-):-):-)
Na różnych stronach www (Lekcja włoskiego: penne z brokułami) widziałam różne wariacje tego przepisu - różne serki, czasem dodawano szynkę wędzoną, więc myślę, że można jeszcze eksperymentować;-);-)
Składniki:
1. makaron penne (ukośnie cięte rurki) - oczywiście można zwykłe rurki;-)
2. opakowanie mrożonych brokułów - w sezonie mogą być i świeże
3. serki pleśniowe - jeden niebieski (blue - np. gorgonzola ale ja też daję inne jak się trafi;-)), drugi - łagodny (np. Brie)
3. czosnek - 1-2 ząbki (ale jak ktoś lubi może być więcej)
4. oliwa
Wykonanie:
Makaron ugotować all dente zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzić. Ugotować brokuły (lepiej, gdy są lekko twardawe) i odcedzić.
Czosnek obrać i drobno posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Następnie dodać pokrojone na kawałeczki serki (najpierw Brie, bo się dłużej roztapia) i rozpuścić je. Do takiej "papki" wrzucić makaron i brokuły. Chwilkę podgrzać i gotowe.
Smacznego:-):-):-):-)
Na różnych stronach www (Lekcja włoskiego: penne z brokułami) widziałam różne wariacje tego przepisu - różne serki, czasem dodawano szynkę wędzoną, więc myślę, że można jeszcze eksperymentować;-);-)
Podziel się: