Ciasto
FANTA (u mnie już upieczone, ale jeszcze nie jedzone, bo stygnie
)
Składniki:
mąka, 3 szklanki
cukier, 2 szklanki
jajka, 4
olej, 1szklanka
fanta, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 1 paczka (15gr)
cukier waniliowy, 2 paczki
sol, szczypta
1. Wszystkie składniki wsypać do wielkiej miski razem z gazującą fantą i na powolnych obrotach miksować (lub powoli mieszać )
2. Geste, lejące ciasto wylać na kwadratową blachę ,piec na 180stopni 40 do 50 minut, aż ciasto będzie rumiane a z piekarnika będzie ulatniał się cytrynowy zapach.Upieczone wyciągnąć z piekarnika , poczekać aż wystygnie posypać cukrem pudrem, kroić na porcje i gotowe ! Smacznego:-)
To jest przepis, ale ja osobiście dałam jedną szklankę cukru, bo wydaje mi się, że z 2 byłoby strasznie słodkie. Ale jak uważacie ;-)