Roladki łososiowo-szpinakowe
Skladniki:
- 150 g wedzonego lososia
- 450 g mrozonego szpinaku
- 4 jajka
- 4 lyzki koperku
- 200 g twarogu
- 2-4 lyzki jogurtu naturalnego
- skorka otarta z cytryny, sok z cytryny
- 2 lyzki masla
- sol, pieprz, galka muszkatolowa
Szpinak poddusic na masle, wymieszac z zoltkami i piana ubita z bialek. Doprawic, rozsmarowac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut/ 200 stopni.
Ser wymieszac z jogurtem, skorka z cytryny, koperkiem, doprawic sola i sokiem z cytryny.
Placek szpinakowy ostudzic, rozsmarowac na nim mase serowa i rozlozyc rownomiernie plasterki lososia. Zrolowac (dluzszym bokiem), zawinac w folie i schlodzic w lodowce.
Skladniki:
- 150 g wedzonego lososia
- 450 g mrozonego szpinaku
- 4 jajka
- 4 lyzki koperku
- 200 g twarogu
- 2-4 lyzki jogurtu naturalnego
- skorka otarta z cytryny, sok z cytryny
- 2 lyzki masla
- sol, pieprz, galka muszkatolowa
Szpinak poddusic na masle, wymieszac z zoltkami i piana ubita z bialek. Doprawic, rozsmarowac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut/ 200 stopni.
Ser wymieszac z jogurtem, skorka z cytryny, koperkiem, doprawic sola i sokiem z cytryny.
Placek szpinakowy ostudzic, rozsmarowac na nim mase serowa i rozlozyc rownomiernie plasterki lososia. Zrolowac (dluzszym bokiem), zawinac w folie i schlodzic w lodowce.