mrozik_j
Sierpniowa mama'07
też tu wstawie tego łososia, bo szybki i doś tani, a tak wykwintnie brzmi
Łosoś w kawałkach (ja tak ze dwie duże garstki biorę, ale to zalezy od upodobań, można mniej lub więcej - czasem w rybnych takie ścinki sałatkowe sprzedają - biorę wtedy takie pudełeczko sałatkowe i kosztuje to 3 lub 4 zł)
Śmietana
czosnek - 4 ząbki
parmezan
Gotujemy makaron (ja lubię rureczki do tego, może być tez długi...)
Łososia podsmażamy na patelni aż zbieleje, wlewamy śmietanę, wciskamy czosnek i garstke parmezanu. Dusimy z 10 minutek. Ugotowany makaron polewamy tym i gotowe
A zaszaleję i koleżanki z forum przepis tu wrzucę , tez rybny
2 puszki tuńczyka - jedna w sosie własnym, jedna w dowolnym sosie pomidorowym
2 cebule
koncentrat
ser starty
Cebulkę kroimy i podsmażamy, jak jest rumiana dodajemy puszki tuńczyka. Dusimy. Ja dodaję trochę koncentratu. Dowolny makaron (ugotowany oczywiście) polewamy sosikiem i posypujemy startym serkiem
Łosoś w kawałkach (ja tak ze dwie duże garstki biorę, ale to zalezy od upodobań, można mniej lub więcej - czasem w rybnych takie ścinki sałatkowe sprzedają - biorę wtedy takie pudełeczko sałatkowe i kosztuje to 3 lub 4 zł)
Śmietana
czosnek - 4 ząbki
parmezan
Gotujemy makaron (ja lubię rureczki do tego, może być tez długi...)
Łososia podsmażamy na patelni aż zbieleje, wlewamy śmietanę, wciskamy czosnek i garstke parmezanu. Dusimy z 10 minutek. Ugotowany makaron polewamy tym i gotowe
A zaszaleję i koleżanki z forum przepis tu wrzucę , tez rybny
2 puszki tuńczyka - jedna w sosie własnym, jedna w dowolnym sosie pomidorowym
2 cebule
koncentrat
ser starty
Cebulkę kroimy i podsmażamy, jak jest rumiana dodajemy puszki tuńczyka. Dusimy. Ja dodaję trochę koncentratu. Dowolny makaron (ugotowany oczywiście) polewamy sosikiem i posypujemy startym serkiem