reklama
K
konto usuniete
Gość
fogia przepis dla ciebie, tylko ja dodatkowo przed panierka doprawilam kotleciki i nie zaluj nadzienia(maselka) bo wyjda za suche:-) ale ogolnie pychotka
KURCZAK - Kotlet de volaille - Przepis
i do tego te ziemniaczki
Kwestia Smaku - Ziemniaki ze śmietaną i szczypiorkiem - Przepis
KURCZAK - Kotlet de volaille - Przepis
i do tego te ziemniaczki
Kwestia Smaku - Ziemniaki ze śmietaną i szczypiorkiem - Przepis
F
fogia
Gość
dzięki Martuś, zrobię w niedzielę
K
konto usuniete
Gość
uwaga tylko dla maniaków słodkiego
tradycyjne brownie
„Poza smakowymi walorami, brownie ma jeszcze jedną zaletę- trudno go popsuć, bo z natury jest nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie.”
Źródło: gazeta.pl Agnieszka Kręglicka
[FONT=times new roman,times]Składniki:[/FONT]
[FONT=times new roman,times]2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady(ja dałam jedną mleczną milke i wyszło meeeega słodkie)[/FONT]
[FONT=times new roman,times]1 kostka (200 g) masła[/FONT]
[FONT=times new roman,times]100 g mąki[/FONT]
[FONT=times new roman,times]300 g cukru[/FONT]
[FONT=times new roman,times]6 jaj[/FONT]
[FONT=times new roman,times]50 g łuskanych włoskich orzechów(ja dałam połówki laskowych)[/FONT]
[FONT=times new roman,times]Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami. Spód blachy ( u mnie 26×21) wyłożyć pergaminem/ wysmarować tłuszczem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18-20 minut (piekłam o ok.5 minut dłużej).Ciasto ma mieć taką konsystencję jakby było troche mokre w środku, sprawdzać zapałką cz nie za dużo żeby się nie wylało ale też pilnować bo suche jest niedobreOstudzić, wyjąć do góry dnem. Oprószyć cukrem pudrem ( nie odwracałam i nie posypałam cukrem pudrem).[/FONT]
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (816x612).
tradycyjne brownie
„Poza smakowymi walorami, brownie ma jeszcze jedną zaletę- trudno go popsuć, bo z natury jest nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie.”
Źródło: gazeta.pl Agnieszka Kręglicka
[FONT=times new roman,times]Składniki:[/FONT]
[FONT=times new roman,times]2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady(ja dałam jedną mleczną milke i wyszło meeeega słodkie)[/FONT]
[FONT=times new roman,times]1 kostka (200 g) masła[/FONT]
[FONT=times new roman,times]100 g mąki[/FONT]
[FONT=times new roman,times]300 g cukru[/FONT]
[FONT=times new roman,times]6 jaj[/FONT]
[FONT=times new roman,times]50 g łuskanych włoskich orzechów(ja dałam połówki laskowych)[/FONT]
[FONT=times new roman,times]Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami. Spód blachy ( u mnie 26×21) wyłożyć pergaminem/ wysmarować tłuszczem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18-20 minut (piekłam o ok.5 minut dłużej).Ciasto ma mieć taką konsystencję jakby było troche mokre w środku, sprawdzać zapałką cz nie za dużo żeby się nie wylało ale też pilnować bo suche jest niedobreOstudzić, wyjąć do góry dnem. Oprószyć cukrem pudrem ( nie odwracałam i nie posypałam cukrem pudrem).[/FONT]
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (816x612).
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Wyglada smakowicie, ale musi być naprawdę zarąbiście słodkie, 2 tabliczki czekolady i jeszcze 300 gram cukru i na wierzchu cukier puder.To przerasta nawet moje możliwości
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
To przerasta nawet moje możliwości
Chyba moje też
K
konto usuniete
Gość
I znów Nigella tym razem śniadaniowo;-)
Mozarella in carozza
4 kromki białego chleba tostowego
- 2 plasterki mozarelli
- jajko
- sól i pierpz
- mąka
- mleko
- łyżka masła do smażenia
Odkroić skórki z chleba. Między 2 kromki włożyć plasterek mozarelli. Brzegi posmarować odrobiną masła i zlepić ze sobą kromki. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Kromki maczać z obu stron najpierw w mleku, potem w jajku, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na maśle do zrumienienia.
Mozarelle można doprawić do smaku, ja wolę taką tradycyjną.
Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniczku.
Mozarella in carozza
4 kromki białego chleba tostowego
- 2 plasterki mozarelli
- jajko
- sól i pierpz
- mąka
- mleko
- łyżka masła do smażenia
Odkroić skórki z chleba. Między 2 kromki włożyć plasterek mozarelli. Brzegi posmarować odrobiną masła i zlepić ze sobą kromki. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Kromki maczać z obu stron najpierw w mleku, potem w jajku, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na maśle do zrumienienia.
Mozarelle można doprawić do smaku, ja wolę taką tradycyjną.
Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniczku.
reklama
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Martucha, czego Ty się tak nade mną znęcasz kulinarnie..... nie mam w domu ani mozarelli, ani chleba tostowego a na dodatek jestem głodna........ bo nie chce mi się zejść do kuchni
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 5
- Wyświetleń
- 906
- Odpowiedzi
- 6
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 33
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 20
- Wyświetleń
- 6 tys
Podziel się: