reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

wow!!!!! Elma, dzięki sedeczne kobieto, niech ci bozia jak tam chcesz wynagrodzi:-D:-D:-D:-Dno to jutro zabieram sie do roboty, boszszsz, jak ja takich oponek dawno nie jadłam;-):-D

reklama
Tynka, chętnie bym Ci pomogła, ale ja też robie na oko:sorry2:.
Ja robię zazwyczaj z litra mleka, daje 2 jajka, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 2 łyżki oleju a makę dodaję stopniowo podczas miksowania, dlatego nie wiem ile:baffled:. Dodawaj dotad az otrzymasz konsystencję półpłynną:baffled::confused:... no taką wiesz... na OKO;-):-D:-p

Tynia ja robię mniej więcej z 1/4 kg mąki, 1/4 litra mleka, dodaję ze 2-3 jajka, sól, trochę oleju, łyżkę mąki kukurydzianej, no i wodę gazowaną - tak pół butelki 0,33l.
Smaży się już bez tłuszczu bo zawierają w sobie olej, no i na 100% wychodzą każdemu nieukowi.:tak:

Tynka ja robie podobnie do Lorien, tyle ze nie z maki kukurydzianej , a zwykłej i jezeli maja byc na słodko to dodaje troszke cukru. jezeli chodzi o proporceje to oczywiscie na oko. No i tez do ciasta dodaje olej

Aaga ależ ja nie z mąki kukurydzianej robię, tylko pszennej, a kukurydzianki dodaję łyżkę :rofl2:

Poprawka, bo kurcze, ciąża rzeczywiście odbiera mi rozum. Zamiast mąki kukurydzianej (nie wiem, skąd mi się wzięła) miała być mąka ziemniaczana.:tak:

na pączki mam najłatwiejszy na świecie - bierzesz telefon, dzwonisz do teściowej, która uwielbia piec pączki i jest w tym mistrzem, że przychodzicie na pączki. Ubierasz siebie i rodzinkę i udajesz się pod właściwy adres. Ewentualnie prosisz o dostarczenie smakołyku :-p:-D

reklama
ok to podaj adres:-D

taki przepis mam(ubierasz sie, idziesz do biedrony, kupujesz przepyszne paczki i wracasz na chate, robisz kawe i wcinasz 10 sztuk:-))

chce takie swoje nooooo:-p

Do góry