reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

wow!!!!! Elma, dzięki sedeczne kobieto, niech ci bozia jak tam chcesz wynagrodzi:-D:-D:-D:-Dno to jutro zabieram sie do roboty, boszszsz, jak ja takich oponek dawno nie jadłam;-):-D

reklama
Tynka, chętnie bym Ci pomogła, ale ja też robie na oko:sorry2:.
Ja robię zazwyczaj z litra mleka, daje 2 jajka, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 2 łyżki oleju a makę dodaję stopniowo podczas miksowania, dlatego nie wiem ile:baffled:. Dodawaj dotad az otrzymasz konsystencję półpłynną:baffled::confused:... no taką wiesz... na OKO;-):-D:-p

Tynia ja robię mniej więcej z 1/4 kg mąki, 1/4 litra mleka, dodaję ze 2-3 jajka, sól, trochę oleju, łyżkę mąki kukurydzianej, no i wodę gazowaną - tak pół butelki 0,33l.
Smaży się już bez tłuszczu bo zawierają w sobie olej, no i na 100% wychodzą każdemu nieukowi.:tak:

Tynka ja robie podobnie do Lorien, tyle ze nie z maki kukurydzianej , a zwykłej i jezeli maja byc na słodko to dodaje troszke cukru. jezeli chodzi o proporceje to oczywiscie na oko. No i tez do ciasta dodaje olej

Aaga ależ ja nie z mąki kukurydzianej robię, tylko pszennej, a kukurydzianki dodaję łyżkę :rofl2:

Poprawka, bo kurcze, ciąża rzeczywiście odbiera mi rozum. Zamiast mąki kukurydzianej (nie wiem, skąd mi się wzięła) miała być mąka ziemniaczana.:tak:

na pączki mam najłatwiejszy na świecie - bierzesz telefon, dzwonisz do teściowej, która uwielbia piec pączki i jest w tym mistrzem, że przychodzicie na pączki. Ubierasz siebie i rodzinkę i udajesz się pod właściwy adres. Ewentualnie prosisz o dostarczenie smakołyku :-p:-D

reklama
ok to podaj adres:-D

taki przepis mam(ubierasz sie, idziesz do biedrony, kupujesz przepyszne paczki i wracasz na chate, robisz kawe i wcinasz 10 sztuk:-))

chce takie swoje nooooo:-p

Do góry