reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

Uwaga!!
Chwalę się naszym tortem:-p

Załączniki

• DSCF7644.jpg
    DSCF7644.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 50
  • DSCF7645.jpg
    DSCF7645.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Antosiowa super!!a te autka to marcepanowe??:rofl2:

tika a ten schab doprawiamy jakos??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Antosiowa sama?? taki ladny??
dawaj dokladny przepis jak bedziesz miala chwile:-)

a ja wlasnie robie Eli zapiekanke - pchanie nieziemsko

Wy mnie tak nie chwalcie, bo jak Wam napiszę jak ja ten tort robiłam, to ze śmiechu padniecie:-D.
No więc:
- kupujemy gotowe placki biszkoptowe:-p, krem tiramisu Gellwe, owoce tropikalne w syropie lub inne owoce w puszce, wiórki kokosowe i bezy:tak:
-nasączamy placki syropem z odsączonych owoców, smarujemy kremem przyrządzonym wg przepisu na opakowaniu, układamy owoce, przykrywamy kolejnym plackiem, smarujemy, kładziemy owoce...
- wierzch i boki też smarujemy kremem, posypujemy wiórkami a na wierzchu dokoła układamy bezy... ot i cała filozofia:-D... dekorujemy wg uznania:-)
- czas przygotowania: 30 min:-D

Antosiowa tylko jeszcze trzeba miec zdolnosci zeby tak ladnie udekorowac:sorry2:
ja mam dwie lewe rece ale sprobuje zrobic twojego bo potrzebuje drugiego torta na ta druga impre a kasy brak:-p

kurcze no dalej jestem pod wrazeniem:-)

reklama
Antosiowa super torcik :tak:, już wcześniej sobie wypatrzyłam beziki do dekoracji tylko, były różowo - białe więc nie bardzo pasowały :-D, poza tym też robię z gotowych biszkoptów :sorry2:, ubitej śmietanki 36% wymieszanej z galaretką cytrynową (rozpuszczoną w małej ilości wody) i ananasy w środek, no i dekoracja, ale jeszcze nie wiem jaka :confused:, ale wierzę, że Nikusiowi się spodoba :tak:.

Do góry