reklama
K
konto usuniete
Gość
Antosiowa super!!a te autka to marcepanowe??
tika a ten schab doprawiamy jakos??
tika a ten schab doprawiamy jakos??
Ostatnio edytowane przez moderatora:
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Nie byłabym tego taka pewna... sama robiłam. Okaże się wiczoremmniaaaaaaaaam
Niestety nie, sam cukierAntosiowa super!!a te autka to marcepanowe??
K
konto usuniete
Gość
Antosiowa sama?? taki ladny??
dawaj dokladny przepis jak bedziesz miala chwile:-)
a ja wlasnie robie Eli zapiekanke - pchanie nieziemsko
dawaj dokladny przepis jak bedziesz miala chwile:-)
a ja wlasnie robie Eli zapiekanke - pchanie nieziemsko
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Wy mnie tak nie chwalcie, bo jak Wam napiszę jak ja ten tort robiłam, to ze śmiechu padniecie.
No więc:
- kupujemy gotowe placki biszkoptowe, krem tiramisu Gellwe, owoce tropikalne w syropie lub inne owoce w puszce, wiórki kokosowe i bezy
-nasączamy placki syropem z odsączonych owoców, smarujemy kremem przyrządzonym wg przepisu na opakowaniu, układamy owoce, przykrywamy kolejnym plackiem, smarujemy, kładziemy owoce...
- wierzch i boki też smarujemy kremem, posypujemy wiórkami a na wierzchu dokoła układamy bezy... ot i cała filozofia... dekorujemy wg uznania:-)
- czas przygotowania: 30 min
No więc:
- kupujemy gotowe placki biszkoptowe, krem tiramisu Gellwe, owoce tropikalne w syropie lub inne owoce w puszce, wiórki kokosowe i bezy
-nasączamy placki syropem z odsączonych owoców, smarujemy kremem przyrządzonym wg przepisu na opakowaniu, układamy owoce, przykrywamy kolejnym plackiem, smarujemy, kładziemy owoce...
- wierzch i boki też smarujemy kremem, posypujemy wiórkami a na wierzchu dokoła układamy bezy... ot i cała filozofia... dekorujemy wg uznania:-)
- czas przygotowania: 30 min
K
konto usuniete
Gość
Antosiowa tylko jeszcze trzeba miec zdolnosci zeby tak ladnie udekorowac
ja mam dwie lewe rece ale sprobuje zrobic twojego bo potrzebuje drugiego torta na ta druga impre a kasy brak
kurcze no dalej jestem pod wrazeniem:-)
ja mam dwie lewe rece ale sprobuje zrobic twojego bo potrzebuje drugiego torta na ta druga impre a kasy brak
kurcze no dalej jestem pod wrazeniem:-)
mimo wszystko ja teżkurcze no dalej jestem pod wrazeniem:-)
reklama
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Antosiowa super torcik , już wcześniej sobie wypatrzyłam beziki do dekoracji tylko, były różowo - białe więc nie bardzo pasowały , poza tym też robię z gotowych biszkoptów , ubitej śmietanki 36% wymieszanej z galaretką cytrynową (rozpuszczoną w małej ilości wody) i ananasy w środek, no i dekoracja, ale jeszcze nie wiem jaka , ale wierzę, że Nikusiowi się spodoba .