reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

Ciasto krówka

- herbatniki ( w zależności od wielkości ciasta) ok 6 paczek
- masa krówkowa w puszce ( jak mleczko zagęszczone)
- 2 bite śmietany
- 2 mase ajerkoniakowe do tortów
- czekolada do posypania

Na blaszce układamy herbatniki, następnie mase ajerkoniakową,herbatniki,mase krówkową,herbatniki i na wieżch bita śmietana,przed podaniem na stół posypać czekoladą. PROCHO i PYSZNIE :-) POLECAM
 
reklama
A do naszej mąż włożył baterię przedwczoraj. I po kilkumiesięczne błogiej nieświadomości zalałam się gorzkimi łzami. :zawstydzona/y:
 
Hyhy zeby nie bylo ze sie nie dziele ale zrobilam maly experyment i mi wyszedl wiec prosze.

Torcik z ptasim mleczkiem i galaretka dla leniuchow

Kupujemy:
Biszkopt w proszku i potrzebne don skladniki
trzy sniezki
dwie galaretki
i jakis krem w papierku na wierzch, albo gotowa polewe bo szybciej
+ mleko, jajka, woda

Pieczymy biszkopt wedlug przepisu na opakowaniu w malej formie, studzimy tniemy na 4 plastry.

Kazda z galaretek rozpuszczamy w 300ml wody, zostawiamy do powolnego wystygniecia po 100ml a pozostale dwiescie wstawiamy do zmarazalnika zeby sie steglo

Sniezki robimy w polowie mleka potrzebnego do ich wykonania, dzielimy na pol, do jednej czesci wlewamy jedno 100 ml galaretki a do drugiej drugie, miksujemy i dwa smaki ptasiego mleczka gotowe.

Teraz juz szybciutko, plaster tortu, jedno ptasie mleczko, plaster tortu, drugie ptasie mleczko i plaster tortu.
Wyjmujemy galaretke zamrazalnika ktora prawdopodobnie ledwie zgestniala (taka polplynna zaby sie kolory nie pomieszlaly ale zeby twarda nie byla) mieszamy je razem i wylewamy na tort. Przykrywamy kolejnym plastre tortu i wstawiamy do lodwki.

Tort gotowy, teraz zostaje nam zrobic i wylozyc na wierzch krem albo polac polewa.
Smacznego

Tort lubi przebywac przez pierwsze kilka godzin w chlodnym miejscu, lepiej trzyma sie kupy ;)
 
reklama
Do góry