reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

Witek też lubi gofry, ale ja nie mam sprzętu do tego. Za to kupiliśmy sobie taki zwykły toster, bo sandwicha kiedyś dostałam w prezencie (ślubnym na dodatek, ale przy tym pierwszym ;-):-D).
 
reklama
filet lub dzwonko najlepiej oblej sokiem z cytryny. Z przypraw: sól, pieprz (najlepiej cytrynowy z kamisa). Odstaw na kilka godzin (najlepiej dzień przed) Tak doprawioną rybę ja piekę w piekarniku lub na grillu. Można podać z jakimś lekkim dipem ziołowym lub czosnkowym (na bazie jogurtu naturalnego) Do tego obowiązkowo lampka białego wina :-)

W różnych gazetach podają rożne przepisy ale nam najbardziej smakuje tak prosto przyrzadzony łosoś.
 
Dzeiewczyny ja robie taki przecierw nastepujacy sposób,pomidorki myje i kroje na 4 czesci wrzucam wszystkie do garnka i dodaje troszke wody,gotuje je co jakis czas mieszajac az do czasu gdy odejdzie skórka od pomidorów i zrobie sie ciapka,nastepnie przecieram przez sito,jesli uwazam ze przecier jest za rzadki to jeszcze go troszke gotuje az wyparuje troszke wody,posole popieprze troszke i do słoiczków, gotuje z 15-20 min i do piwnicy, na zimę jak znalazł ywchodzi pyszna pomidorówka lub sosik do gołąbków :tak:
 
Ogórki na ostro, pyszne !!2

2,5 kg ogórków
1,5 główki czosnku
4 łyżki soli
1 łyżeczk chili
1/2 kg cukru
8 łyżek oleju
1 i 1/2 szklanki octu

Ogórki przekroić na pół w zdłuż,posolić odstawić na 6h,po tym czasie odlać wodę z ogórków,dodać czosnek wyciśnięty przez praskę,olej chili. Zagotować ocet z cukrem i gorącą zalewą odstawić na 12 h,Następnie włożyć do słoikó, i gotowe.One są dobre na niewyparzoną buzie i język,dezynfekcja gwarantowana,brzydkie słowa się spalą:-D
 
reklama
Do góry