reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisownik, czyli nasze pomysły na ...

Pumelova a moze rozpuszczona czekolada. I na to owocek? Albo bita smietana ze zmiksowanymi owocami?
Na mw bedziesz miala na pewni przepis na lukier. Ja nigdy nie robie bo nie lubie
 
reklama
Aim no dobra ale mascarpone jest w gramach a smietana w ml to będzie 1:1? (Możecie się smiac[emoji16])
Do polewy też śmietanę 36%?

Faktycznie proste - ogarnę [emoji16]

Kasiulka nie szukam na necie bo przepisów na głupia polewę jest miliard a ja chce coś prostego co mi wyjdzie :D

Oo aga widziałam takie barwniki, a jak bym cukier puder z wodą i takim barwników zmieszala to wyjdzie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
 
Wyjdzie [emoji3]. Tylko uważaj z wodą. Dodatkowo barwniki też rozrzedzaja lukier - więc wtedy dodajesz stopniowo cukru.

A co do kremu, który aim poleca - szybko zalapiesz, stopniowo dodawaj śmietankę do mascarpone. Jeżeli więcej będzie śmietanki też nie będzie źle - wyjdzie Ci lżejszy krem.
 
Aim no dobra ale mascarpone jest w gramach a smietana w ml to będzie 1:1? (Możecie się smiac
emoji16.png
)
Do polewy też śmietanę 36%?
Pierwsze tak, drugie-jakąkolwiek, może być też 30 albo 18
 
reklama
Do góry