reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

U nas trcoszke się poprawiło ze spaniem-daje małej granulki homeopatyczne jedne na bolesne ząbkowanie, drugie na bezsenność/nadpobudliwość. Nie wiem czy to od tego, czy po prostu samo przeszło. Ale już od kilku dni idzie spać około 21, potem obudzi się około 1-2 na mleczko (jeżeli na noc mało zjadła), potem około 5-6 -no i wtedy już na pewno mleczko, wstaje przed 8. Tylko dzis w dzień troszke gorzej mi śpi, ale wole w dzień sie przemęczyć niz w nocy.

reklama
U nas trcoszke się poprawiło ze spaniem-daje małej granulki homeopatyczne jedne na bolesne ząbkowanie, drugie na bezsenność/nadpobudliwość. Nie wiem czy to od tego, czy po prostu samo przeszło. Ale już od kilku dni idzie spać około 21, potem obudzi się około 1-2 na mleczko (jeżeli na noc mało zjadła), potem około 5-6 -no i wtedy już na pewno mleczko, wstaje przed 8. Tylko dzis w dzień troszke gorzej mi śpi, ale wole w dzień sie przemęczyć niz w nocy.
to super a co to są granulki homeopatyczne???

ja utwierdzam sie w podobnym przekonaniu mimo ze chciałabym miec córkę nooo ale jak wyjdę z pieluch to juz mi sie nie będzie chciało wracac
wiesz to nawet nie chodzi o te pieluchy bo to taka przenośnia ale o całokształt.siedzenie w domu, picie kawusi w pośpiechu i te noce cudowne.raz z jedną pobudką innym razem z trzema i wiecej hahahha.moja mała była bardzo spokojna, zero kolek płaczu nic cały czas taki śmieszek co nie znaczy że nie daje popalić bo te jęki krzyki protesty męczą mnie a drugie pewnie by było diabeł od początku.wiec sobie odpuszcze.

wiesz to nawet nie chodzi o te pieluchy bo to taka przenośnia ale o całokształt.siedzenie w domu, picie kawusi w pośpiechu i te noce cudowne.raz z jedną pobudką innym razem z trzema i wiecej hahahha.moja mała była bardzo spokojna, zero kolek płaczu nic cały czas taki śmieszek co nie znaczy że nie daje popalić bo te jęki krzyki protesty męczą mnie a drugie pewnie by było diabeł od początku.wiec sobie odpuszcze.

hehehe, dobrze,że nie tylko ja mam takie myśli :) myslęciągle o tym,że fajnie by było aby w domku było więcej dzieci ( znaczy 2) ale coraz częściej jestem na nie niz na tak i chociaż boję się głośno zapierać przed następnym to oj nie wiem kiedy się zdecyduję. Mnie najbardziej męczy ten brak siły ze zmęczenia na cokolwiek... takie ciągłe czuwanie, kolki srolki i wszystko inne. Choć ja patrzę na Olę to myślę,że fajnie by było kiedyś jeszcze raz... ale to juz coraz rzadziej...

maria09 bardzo dziękuję w imieniu mojej Frani :-):-) piekne.... wzruszyłam się!
ania macek ja też brałam 4 na dzień , ale miałam ten persen forte. teraz deprim ćwiczę ;-)
sama nie wiem czemu mam takie nerwobóle..... jak mi wlazło wczoraj około południa tak trzymam do tej pory. tab nie pomagają maści tez :no:
a ja tak sobie myslę ,że chciałabym mieć synka - dałabym mu na imię Kajtek. ale muszę przyznać , że na początku kiedy totalnie nie radzilam sobie z Franką to mówiłam nigdy więcej. Ale teraz tak sobe myslę ,że chciałabym żeby Frania miała kogoś oprócz nas w późniejszym życiu .....
umi2 Twój synek to przynajmiej śpi w swoim ukochanym łóżeczku , a moja ...... w wózku . nie mam głowy jak teraz ją do łóżeczka przenieść. podejmowałam próbę , ale ryk był i poddałam się.
ania macek ale Ci dobrze , kwiaty i to jeszcze z zaskoczenia :-) szczęściara :-p

kobietki wszystkiego naj od nas 2 bab!!!:-):-):-):-):-)

hmm....kwiaty??mój mi złożył życzenia jak się o nie upomniałam.oczywiście ich nie przyjełam!ale sernik jaki zrobił--------zjadłam hahahha a co.nie ma za co olivka ułozyła taki wierszyk to sobie pomyślałam że spisze:)))))

laseczki!

u nas noc piękna. Frania poszła spać o 19 zjadła o 20.30 180 ml z kaszką i poszła spać wstała potem o 2 na mleczko zjadła 180 ml z kaszką no i poszła spać iiiii wstała o 5.45 . o więcej nocy takich poproszę , bo wreszcie się wyspałam . dodam ,że ja poszła spać o 20.40 :-):-):-)
teraz czekamy na nianię , mam takie mieszane uczucia. to dla mnie test. bo wiecie ja uważam ,że nikt tak jak JA nie umie zająć się moją Frania :-p

aaaaa ja też dostałam kwiaty :-p tulipany sama nie wiem ile chyba ze 30. wolałabym różowe róze . no , ale liczy się gest ;-)
Frania też dostała. :-)

później jeszcze napiszę bo muszę jeszcze zęby umyć.
maria 09 dziekujemy za miłe komentarze do zdjęć .
jeju, ale masz mądrą córeczkę. ! może Olivka będzie pisarką?

ściskamy mocno i trzymajcie za nas (mnie) kciuki

miłego dnia

ania maceki jak samopoczucie?
umi2 ale masz przystojniaka! a jaki śmieszek ! uroczy!

czemu milczy Moniką z? :sorry2:

Framama jestes bombowa spiewaczka operowa dobre:-) a daliscie Frani dwa imiona czy jedno bo chyba nie pisałas o tym jak 2 to jakie drugie bo mnie to nurtuje:-p
Co do wózka to ja mojego oduczylam bo ruszałam mu łózeczkieiem mam na kółkach:-p i po kilku razach spoko wózek nie był mu potrzebny po 2 tyg jazdy łózeczkiem zaczełam nim tzrasc w miejscu a na koncu tarłam reką o materiał łózka zeby był szelest taki jak przy trzesieniu i młody tak usypiał a teraz to nic mu nie trzeba:-);-p
maria ja tez wwlasnie nie miałam z młoym ekscesów typu kolka i to mnie ogromnie cieszy ale 2 dzidzi nie chce...

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry
maria 09- to Twoja niunia wymyśliła??? czapki z głów...no to gratuluję takiej mądralińskiej ( w sumie to nawet nie wiedziałam,że już mówi :):)
ech, ja miałam być śpiewaczką operową, 14 lat w chórze spiewałam i mało brakowało .... czasami nawet żałuję trochę ale tylko czasami i tylko trochę ;-)
framama-te nerwobóle to biorą się przede wszystkim z ciągłego napięcia nerwowego, możesz nawet za bardzo nie czuć ze się denerwujesz ale żyjesz w ciągłym napięciu i właśnie tak organizm reaguje.
Na to są zastrzyki rozluźniajace mięśnie...ale najlepszy jest brak stresu oczywiście:dry:
No i ciesz się kobieto,żeś tulipki dostała:-D wiosną powiało w domku przynajmniej!!! A różowe róze innym razem będą:-)
umi-ja tam podziwiam twoja konsekwentność... norrmalnie podziwiam ;-)

a u mnie tak sobie, nocka nie za bardzo, Ola stękała co godzinkę ale nie wyglądało to ani na brzuch ani na głód:confused:
Teraz spała niecałe 20 min....dłużej usypianie trwało...no a samopoczucie do kitu...wszystko mnie tak denerwuje,że szok... opieka nad Olą sprawia trudności bo sił nie mam no i z mężem nie za dobrze bo na sam jego widok aż mnie trzęsie...nigdy tak nie było:sorry2:

Do góry