reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

Wszytskiego the best dużym i małym laskom:)))u nas oki jest.dziś wstała o 7 potuliła się jeszcze 30min. i zaczeła dzień jak zwykle.
a to do Frani:
W podróży przez życie
Niech Cię zawsze Pan Bóg chroni
I mocą Chrystusa przed pokusami obroni.
Kochaj rodziców, by pociechę z Ciebie mieli Szanuj i słuchaj ich, by radość w Tobie widzieli. Pamietaj, że Bóg patrzy na Ciebie.

carla, błąd popełniłaś jak ją pierwszy raz wzięłaś do siebie.teraz musisz się przemęczyć i ją oduczyć tego.moja starsza szwester miała to samo ale ona spała z synkiem 10m!!!wzięła go sposobem.włożyła do łóżeczka mu swoja poduszkę.i mały teraz tam śpi taki oszukany.a też jak chciała go przenieść to oczy jak 5złotych i ryk

reklama
Maria tak teraz patrze i ty mieszkasz na serio w Islandii? macie tam jakies lato:-p wiem głupie pytanie ale ja sobie zycia bez ciepła nie wyobrazam:-p

ania macek my smarujemy pupę Linomagiem (maść) i jak do tej pory (odpukać) nie było żadnych odparzeń. ale teraz jak już masz odparzenia to chyba trzeba posmarować sudokremem bo on jest na takie stany.
ja teraz łykam deprim mocniejszy. a ile łykasz persenu?
i jeszcze mi jakiś nerwoból wszedł pod łopatkę, i nic nie pomaga.

właśnie dziś zaczelam sudokremem- zobaczymy co i jak dalej no i rumiankiem jej ciągle przemywam przy zmianie pieluchy
a persenu różnie- tak na oko 4 tabletki dziennie ale to ten zwykły nie forte
a tak wogole to czym się tak denerwujesz,że aż nerwobóle masz kobieto???? a pomoże jak się uspokoisz, ciepłą kąpiel weźmiesz i kielicha winka wypijesz...

framama ja ci powiem ze ja sama dawałam młodego obcym zeby sie przywyczaił a jak plakał no to chwile popłakał i mu przeszło:-p ciesze sie ze nie miałas na chrzcinach kupkowego prezentu:-p
aniamcek zgadzam sie straszna cisza

U mnie dzisiejsza noc super tylko o 22 noc hm.. zachwiana przez ryk bo młodemu cos sie przysniło i nie mógł sie uspokoic a tak to sie nawet potem nie obudził dopiero o 6:30

no moja na obcych poki co tak nie reaguje tylko się gapi i gapi ale płaczu poki co ni ma :) ale na tesiową by tak mogła zawyc....ech pomarzyć można :)

Wszytskiego the best dużym i małym laskom:)))u nas oki jest.dziś wstała o 7 potuliła się jeszcze 30min. i zaczeła dzień jak zwykle.
a to do Frani:
W podróży przez życie
Niech Cię zawsze Pan Bóg chroni
I mocą Chrystusa przed pokusami obroni.
Kochaj rodziców, by pociechę z Ciebie mieli Szanuj i słuchaj ich, by radość w Tobie widzieli. Pamietaj, że Bóg patrzy na Ciebie.

carla, błąd popełniłaś jak ją pierwszy raz wzięłaś do siebie.teraz musisz się przemęczyć i ją oduczyć tego.moja starsza szwester miała to samo ale ona spała z synkiem 10m!!!wzięła go sposobem.włożyła do łóżeczka mu swoja poduszkę.i mały teraz tam śpi taki oszukany.a też jak chciała go przenieść to oczy jak 5złotych i ryk

no właśnie! Wszystkiego naj! Zapomniałam ze dzis 8!! No ale mąż niespodziankę mi walnął i przyjechał między czasie z kwiatami...hehehe
ładny ten wierszyk...wiem,że dla Framamy ale i moja Oleńka posłuchała :))) a co!

Carla- dziewczyny piszą prawdę, ja swojej nie brałam do łóżka ani na chwilkę bo bałam się ze bedzie chciała z nami spac, wstawałamdo każdego karmienia i karmiłam na siedząco,żeby nie usnąć.Czasami nawet co godzinkę, wiem,że tak cięzko jest ale póżniej z odzwyczajeniem spanioa razem to moze być jeszcze gorzej... No i nie martw się, niuńka jest jeszcze malutka i sobie nie raz zmieni godzinki i przyzwyczajenia ale ty stój na czatach i nie dawaj się ! Powodzenia!

No a u mnie w pracy oki, wracam 7 czerwca... nie taki wilk straszny...rozmowa z panią D. oki - no ale przed wszystkim to sniła mi się po nocach....

Umi!!!! Ale ten twój synuś fajny... ech normalnie i ja bym chłopca następnego mogła mieć tak się napatrzeć nie mogę....oj fajny, fajny :))

aniamacek dziekuje bardzo:-) ja tam poprzestane na jednym szkrabie bo drugiego to nie chce:-p ale tak czasem sobie marze jak by to było fajnie miec córcie oczywiscie kacpra nie zmaieniłabym na zadna dziewczynke ale to takie kobiece marzenie o dziewczynce czasem wygrywa:-) heh czesałabym jej kucyki:-):-p. Widzisz tak sie bałas rozmowy z Dyrektorką a jednak poszło jak po maśle, ja tez zapominam cały czas ze dzis dzień kobiet może mój mężczyzna posprząta w domu?:-p

aniamacek dziekuje bardzo:-) ja tam poprzestane na jednym szkrabie bo drugiego to nie chce:-p ale tak czasem sobie marze jak by to było fajnie miec córcie oczywiscie kacpra nie zmaieniłabym na zadna dziewczynke ale to takie kobiece marzenie o dziewczynce czasem wygrywa:-) heh czesałabym jej kucyki:-):-p. Widzisz tak sie bałas rozmowy z Dyrektorką a jednak poszło jak po maśle, ja tez zapominam cały czas ze dzis dzień kobiet może mój mężczyzna posprząta w domu?:-p

ja to od początku o córce marzyłam, te rózowe sukienki :), u nas teraz już prawie wszystko na rózowo, szalączką jakaś heheh ...a sama mam dwóch braci i jakoś mi juz tych chłopów za dużo z kazdej strony było... zresztą mąż też ma brata :) No ale jak pomyslę,że może , kiedyś to fajnie by było żeby chłopiec :) Ale jak to wyjdzie to zobaczymy, poki co to nawet nie myślę o następnym bo jakoś taka wizja mnie przeraza... nie wiem jak bym sobie dała radę... ech, wogole to długi i męczący temat i więcej znaków zapytania niż odpowiedzi...

to ja znikam obiad pichcic dla męza za te kwiatki niech ma :) a moja Ola dzisiaj o dziwo śpi sobie, byłysmy na spacerze i jeszcze sie nie obudziła po nim, porospinałam tylko ja ile się dało i tak kima w wózku, mam nadzieję,że tylko dziecka nie przegrzeję ale skoro śpi to niech śpi, nie ? :) bo ostatnio to po 20 min znowu...

ja to od początku o córce marzyłam, te rózowe sukienki :), u nas teraz już prawie wszystko na rózowo, szalączką jakaś heheh ...a sama mam dwóch braci i jakoś mi juz tych chłopów za dużo z kazdej strony było... zresztą mąż też ma brata :) No ale jak pomyslę,że może , kiedyś to fajnie by było żeby chłopiec :) Ale jak to wyjdzie to zobaczymy, poki co to nawet nie myślę o następnym bo jakoś taka wizja mnie przeraza... nie wiem jak bym sobie dała radę... ech, wogole to długi i męczący temat i więcej znaków zapytania niż odpowiedzi...

to ja znikam obiad pichcic dla męza za te kwiatki niech ma :) a moja Ola dzisiaj o dziwo śpi sobie, byłysmy na spacerze i jeszcze sie nie obudziła po nim, porospinałam tylko ja ile się dało i tak kima w wózku, mam nadzieję,że tylko dziecka nie przegrzeję ale skoro śpi to niech śpi, nie ? :) bo ostatnio to po 20 min znowu...
ja o córci też marzyłam i wiedziałam bez sprawdzania na usg czy chłopczyk czy dziewczynka.ale nie o tych różowych sukienkach haha wrecz tego unikam od początku.potem bedzie!wyrośnie mi na jolke rutowicz fuj fuj:))

maria:-p jolka Rutowicz jest cool i ten jej kon czy tam jednorozec:-p porazka:p masakra jakas

ja tam od zawsze chciałam chłopca i wiedziałam ze bedzie chlopiec podobnie jak maria była pewna ze bedzie miec dziewczynke, ale teraz to ja bym tez córke chciala:-);-p

maria:-p jolka Rutowicz jest cool i ten jej kon czy tam jednorozec:-p porazka:p masakra jakas

ja tam od zawsze chciałam chłopca i wiedziałam ze bedzie chlopiec podobnie jak maria była pewna ze bedzie miec dziewczynke, ale teraz to ja bym tez córke chciala:-);-p
no niech ci będzie ze jest cool.ale ja nie chciałąbym żeby moja mała wyrosła na taką cool:))
ja już żadnego dziecka nie chce.mam księżniczko-terrorystkę, pyskówę i starczy mi.wyjdę z pieluch i nie chce już nigdy do nich wracać.coraz bardziej się w tym utwierdzam.

reklama
ja utwierdzam sie w podobnym przekonaniu mimo ze chciałabym miec córkę nooo ale jak wyjdę z pieluch to juz mi sie nie będzie chciało wracac

Do góry