reklama
umi2
Fanka BB :)
Framama to i tak nieźle zarabiasz ja z Podkarpacia jestem to jak u nas 1000 zł sie dostae na reke to jest dbrze a 1200 to juz w ogóle super no ale warunki inne życie tansze a za opiekunke to tak 500 zł minimum do 800 ale mnie by sie to nie kalkulowało bo by mi zostawało 200 zl ( oczywiscie jak mnie zatrudnia bo na razie ten piekielnie majętny staż)
ciężko! ja przez pół miesiąca na nianię będę pracować a drugiej pół na kredyt
Nic sie nie martw, jakos Wszystkie damy RADE , Umi :-) daje rade to czemu my nie?
Jak przyjechala do mnie tesciowa w pazdzierniku, to mialam to samo co TY Framama z ciotka. O maly wlos bym jej nie zabila....k...wa fa wszystko robilam zle... lacznie z nakladaniem pieluszki(a mam wprawe o 13 lat mlodsza siostra).
Pamietam jedna niedziele, ubieralam sie na spacer z godzine bo po 1 bylam gruba i nie mialam sie w co ubrac ...a po 2 po cesarce wszystko mnie bolalao wiec nawet gumki z majtek wycinalam co by mnie nie usiskaly.
Ubrana i szczesliwa ze ide na spacer, schodze na dol z malym a patrze tesciowa juz biegnie i mowi ja ide...ja ze nie, ze ja sie szykowalam i ze ja, to ona wyrwala i z rak Bastka i heja uciekla...ja w ryk...i tak non stop. Potrafila rano przyjsc i mi go zabrac z lozeczka ,,bo ja mam sie wyspac,, a to kurna moje dziecko i ja chce sie nim zajmowac...chcialam:-)...teraz moze ktos wpasc i go zabrac
Co do tematu...dziecko spalo od 6.30 do 6.30 mimo ze kaszle dal rade
ooo przypomiałaś mi ze spacerem ..... ciocia zawsze wychodziła ze mną i momentalnie wyrywała mi wózek z rąk tylko słyszałam , " daj ją Izunia ponoszę ją ,przewinę, uspię ..." no cholera jasna to MOJE dziecko.... ale na szczęscie ciocia jest już tylko złym wspomnieniem i tematem rozmów jaka to ze mnie zła osoba!
mam straszną obawę żeby zostawić córeczkę z Nianią. wiem, że to głupie ale ja naprawdę uważam, że nikt tak ja ja nie zajmie się nią,
mam straszną obawę żeby zostawić córeczkę z Nianią. wiem, że to głupie ale ja naprawdę uważam, że nikt tak ja ja nie zajmie się nią,
marczelitto85
wurcel purcel
ło się rozpisały ranne ptaszki.widać ze nocki były extra.nasza też dziś.poszła spać po 21 i spałyśmy do 8.30.no ja raz wstawałam na siusiu(co mnie bardzo irytuje zawsze w nocy)i raz zeby obadać czy jest przykryta bo lubi się rozkopać.ale tak to ani razu nie płakała w nocy.zjada cale jako pół kanapki i panienka najedzona.
a co to płacenia teściowym ciotkom czy komuś tam to ja już wolałabym zrobić kasting i wybrać opiekunkę.tydzień z taką w domu bym siedziala przed praca i zobaczyla czy sie nadaje bo słowa i uśmieszki do naszych dzieci to nie wszystko.płace jej za opieke i nie wtraca mi sie nikt i mam spokoj.a moja tesciowa chetna przyleciec.serio nawet swoja prace we włoszech by odłożyła na rzecz opieki DARMOWEJ nad moja przylepka.która własnie siedzi mi na kolanach i mnie głaszcze:-)ma az do 4 opuchniete dziasładeliszysz bedzie!
ja tez tak mam ze mysle ze ona moze jest chora a ja nie widze!ale to nasze urojenia
a co to płacenia teściowym ciotkom czy komuś tam to ja już wolałabym zrobić kasting i wybrać opiekunkę.tydzień z taką w domu bym siedziala przed praca i zobaczyla czy sie nadaje bo słowa i uśmieszki do naszych dzieci to nie wszystko.płace jej za opieke i nie wtraca mi sie nikt i mam spokoj.a moja tesciowa chetna przyleciec.serio nawet swoja prace we włoszech by odłożyła na rzecz opieki DARMOWEJ nad moja przylepka.która własnie siedzi mi na kolanach i mnie głaszcze:-)ma az do 4 opuchniete dziasładeliszysz bedzie!
ja tez tak mam ze mysle ze ona moze jest chora a ja nie widze!ale to nasze urojenia
to też jak tak zrobiłam jak mówisz zorganizowałam casting no i jest wybrana niania. no i takiej zawsze mogę powiedzieć co mi się podoba a co nie , a nie jak do ciotki podchodzić jak do jeza żeby coś powiedzieć.
jej jak ja ci zazdroszczę ja już 2 kawę pije. a włosy to mi tak wypadają, że szok . mąz mówi , że "linieje":-) ale to nie żarty ja pół włosów stracę bo mi wypadają a drugie bo mi córeczka skutecznie wyrywa ciągnąc niemiłosiernie;-)
jej jak ja ci zazdroszczę ja już 2 kawę pije. a włosy to mi tak wypadają, że szok . mąz mówi , że "linieje":-) ale to nie żarty ja pół włosów stracę bo mi wypadają a drugie bo mi córeczka skutecznie wyrywa ciągnąc niemiłosiernie;-)
umi2
Fanka BB :)
maria mam takie samo podejcie płace i wymagam i to samo chciała zrobic dac młodego do złobka płaciłabym i ewnetualnie opieprzalabym rowno bo na opiekunke mnie nie stac a tesciowej jak cos powiem to wielka obraza ale zwiałam sie na sposób i opieprzam mojego a on do swojej mamy skacze...
Framama monika z Mnie sie wydaje że one chcialy pomoc to tak bardziej obiektywne na to patrze ale sama reagowałam podobnie raz mlody sie rozpłakał u mnie na kolanach bo chciał pilota a tesciowa podbiegła i do mnie ze ona go uspokoi a ja jej na to spokojnie " Matce dziecko pani wyrywa?" zgasiło ja potem oczywiscie T. sie ode mnie dostało i tez ja ochrzanił
edit Framama łykaj skrzyp i migiem do fryzjera sciac włosy
Framama monika z Mnie sie wydaje że one chcialy pomoc to tak bardziej obiektywne na to patrze ale sama reagowałam podobnie raz mlody sie rozpłakał u mnie na kolanach bo chciał pilota a tesciowa podbiegła i do mnie ze ona go uspokoi a ja jej na to spokojnie " Matce dziecko pani wyrywa?" zgasiło ja potem oczywiscie T. sie ode mnie dostało i tez ja ochrzanił
ło się rozpisały ranne ptaszki.widać ze nocki były extra.nasza też dziś.poszła spać po 21 i spałyśmy do 8.30.no ja raz wstawałam na siusiu(co mnie bardzo irytuje zawsze w nocy)i raz zeby obadać czy jest przykryta bo lubi się rozkopać.ale tak to ani razu nie płakała w nocy.zjada cale jako pół kanapki i panienka najedzona.
Swojej coreczce to by popilnowala za darmo, ale Nam?? Mojego obecnego to oddala na wies do dziadkow jak byl malutki jak Daria sie urodzila.
Wiec Dawid swoje cale zycie spedzil u dziakow(zajefajni ludzie).
Bastek ma 6 miesiecy i do dzis nic mu nie kupila( kuwa taki gest, ja nie oczekuje nic wielkiego) a swojego innego wnuczka to obsypuje prezentami. A w D........ to mam.
No ale mame mam dobra. Pracuje wiec nie moze przyjechac...
Jak tesc byl u nas, 2 miesiace bo mu Dawid prace zalatwil to na gore do Bastka wszedl 3 no moze 4 razy(2 miecy!!!!!!!!!!!!)
Szkoda mi mojego Bastka, bo ja dziadkow mialam WSPANIALYCH.
Asz sie namazalam i uzalam ale wiecie@ mam...
Framama monika z Mnie sie wydaje że one chcialy pomoc to tak bardziej obiektywne na to patrze
Wiem, ze chciala pomoc, ale ja wolalam zeby mi pomogla w domu a nie z dzieckiem.
Teraz to juz mam w d co o mnie mysli i jej mowie wprost. a ona i tak ciagle krytykuje bo ma to w naturze.
a z wlosami to przeczytalam zamiast sciac to SIAC...i sie usmialam...sianie to tez alternatywa, moze w ogrodniczym mamja jakis worek z cebulkami
Framama ile twoje male ma miesiecy??
reklama
marczelitto85
wurcel purcel
włosami to sie nie martw normalne po porodzie.mozesz brac jakies babletyto też jak tak zrobiłam jak mówisz zorganizowałam casting no i jest wybrana niania. no i takiej zawsze mogę powiedzieć co mi się podoba a co nie , a nie jak do ciotki podchodzić jak do jeza żeby coś powiedzieć.
ale ja sie nie ciesze ta nocka bo u nas tak zawsze.raz extra chwale ja a potem 10razy trzeba wstawac i uspokajac.wiecie co!moja mala mowi przez sen!wasze tez tak robia???to znaczy mowi po swojemu