reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

maria09 czym sie przemywa to czoło?:dry: szit to jakas szmatka czy co? bo kurde ja tego wczoraj nie oglądałam ogólnie to w domu jestem o 16:20 a TV włączam o 18 jakby Rozmowy w Toku nie mogły być później:dry:
monika z ej no... kupuj i rób test!!:-D:-p
jestemJolka Tez tak miałam i trwa do teraz:zawstydzona/y::dry: a młody ma prawie 9 miesięcy... wybacz nic ci nie poradze

reklama
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź:-)
A ja głupia myślałam, że jak dziecko większe to grzeczniejsze i lepiej śpi w nocy itd a tu patzrę, że lipa:baffled::baffled::baffled: i tak się pocieszałam, że jeszcze trochę, jeszcze ciutkę.....
monika z- normalnie podziwiam Cię za ten rygor, mi jakoś nie wychodzi :) kąpiemy mała zawsze o tej samej porze o 19 ale ze spaniem w dzień jakoś nie daje rady. Przymuszam ją tak po 9 na trochę ale jest z tym ciężko. Wogóle w ciągu dnia to chce spać jest strasznie zmęczona ale zasnąc nie może. Chyba robię coś nie tak:no:
umi2- to dla takiego brzdąca można już kleik dodawać?

A nie wiecie czy nie można gdzieś tych Rozmów w toku obejrzeć jeszcze raz? muszę poszukać, może jakieś archiwum mają...

aniamacek ja osobiście dawałam bo od urodzenia Kacper strasznie duzo jadl i potrafił sie budzić co godzinę i zjadać po 120 ml a to na takiego szkraba za duzo w takich odstępach czasowych. Na forum dziewczyna poradzila mi zebym na noc dala mu ze 2 miarki kleiku tak zrobiłam i młody obudził się wtedy o 4 na jedzenie a dostał kleik o 21... kilka dni później byłam na szczepieniu i pytałam pediatry o mleko ( nie przyznałam sie ze juz daje mu kleik) a ta do mnie z wyrzutem ze jak jestem taka madra to sama mam sobie pic mleko cały czas i zobaczę wtedy czy to tak zaspokoi mój głód. od razu kazała mi dac na noc kleik... wiadomo nie duzo bo to maleństwo:dry: poza tym wykluczylam fakt pragnienia u dziecka dostawał bardzo dużo wody przegotowanej tak wiec pic mu sie nie chciało. Najlepiej skonsultuj z lekarzem. No chyba ze twoja pociecha je normalnie a nie w takich zastraszających ilościach jak mój kiedyś

maria09 czym sie przemywa to czoło?:dry: szit to jakas szmatka czy co? bo kurde ja tego wczoraj nie oglądałam ogólnie to w domu jestem o 16:20 a TV włączam o 18 jakby Rozmowy w Toku nie mogły być później:dry:
monika z ej no... kupuj i rób test!!:-D:-p
jestemJolka Tez tak miałam i trwa do teraz:zawstydzona/y::dry: a młody ma prawie 9 miesięcy... wybacz nic ci nie poradze
:-D:-Drozwaliłaś mnie!szit to po ang.gó....no tylko spolszczyłam pisownie.chodzi o ta wode z tymi kawałkami chleba i tej siary
no u mnie dzis masakra!!!!!5.30 wisk.i ani na jeden bok ani na drugi!cos sie przysnilo jej bo jak zasnela mi na brzuchu to co chwila popłakiwałą przez sen.

do jestenJolka---nie gadaj takich rzeczy bejbe każda z nas tak może powiedziec ale jesteśmy the best mamami.

maria09 No to pisz normalnie bo ja nawet gotowa byłabym go wysmarować jego pełna pieluszka gdybym sobie to z angielskiego na nasze przetłumaczyła byleby zadzialało :-D. Sprawdzę czy to działa:tak::-p

maria09 No to pisz normalnie bo ja nawet gotowa byłabym go wysmarować jego pełna pieluszka gdybym sobie to z angielskiego na nasze przetłumaczyła byleby zadzialało :-D. Sprawdzę czy to działa:tak::-p
ja też albo jeszcze mozna zrobić laleczki z ciuszków dzieci i szpilkami jeee:-Dżartuję te laleczki trzeba rozrzucić w różne strony świata w jakieś drogi, albo podrzucić komuś kto ci może dziecka zazdrościć pod drzwi,no i niby pomaga.ale mi osobiście to szkoda ciuszków:-Dale zapałki kupie i zrobię to.

Ciekawa jestem czy zadziała ten magiczny sposób:-) chyba też go wypróbuje bo moja Maja budzi sie 4-5 razy :-(, 2razy je Też robie jej mleko kleikiem ale nic to nie daje Dziś dam jej herbatkę ale pewnie i tak będzie domagała się mleczka:dry: Dziewczyny napiszcie jak wypróbujecie te "czary":-)

Maria09 powiedz jak Ci poszlo z tym zabraniem smoka??
Po prostu polozylas raz mala bez smoka i spala?? Pewnie nie...:-p
Ja sobie tego nie wyobrazam...tak jak mala nie wyobraza sobie zasnac bez smoka...
Ja musze sie najpierw psychicznie nastawic na nieprzespana noc(kilka nocy)...zreszta nie wiem czy mam na to sile i czy wystarczy mi cierpliwosci...teraz co prawda wstaje co godzine,ale smoka dam i spi...godzine:dry: nie ma histerii i placzu
A moze u mnie to wcale nie smok glowny winowajca...bo mala od samego poczatku,tzn. od powrotu ze szpitala z nim zasypia i caly czas byla gitara tylko ostatni miesiac cos jej sie poprzestawialo...zeby,zeby ida:tak:

Maria09 powiedz jak Ci poszlo z tym zabraniem smoka??
Po prostu polozylas raz mala bez smoka i spala?? Pewnie nie...:-p
Ja sobie tego nie wyobrazam...tak jak mala nie wyobraza sobie zasnac bez smoka...
Ja musze sie najpierw psychicznie nastawic na nieprzespana noc(kilka nocy)...zreszta nie wiem czy mam na to sile i czy wystarczy mi cierpliwosci...teraz co prawda wstaje co godzine,ale smoka dam i spi...godzine:dry: nie ma histerii i placzu
A moze u mnie to wcale nie smok glowny winowajca...bo mala od samego poczatku,tzn. od powrotu ze szpitala z nim zasypia i caly czas byla gitara tylko ostatni miesiac cos jej sie poprzestawialo...zeby,zeby ida:tak:
ten dzien mam nawet w kalendarzu zapisany!15stycznia!!powiedzialam nie dam i nie dalam jej.pobeczała troche chwile i na rekach zasnela,drugi dzien to samo.zasypia jak juz pada.chasa ile wlezie.i tak do tej pory.teraz to czasami zje mleko i juz spi.wiesz pewnie zeby ona to inaczej znosila to bym ja nie byla taka konsekwentna.bo gdyby płakala to bym sie zlamala.ale tez sie na to nastawialam jakis czas.

a zrobilam to z tymi zapałkami i chlebem.mi nic na dno nie opadło.:confused::confused:ale zobaczymy

reklama
Kupilam wczoraj mleko- przeznaczone na noc dla dziecka- efekt 12h nieprzerwanego snu:)
Nie wiecz czy tam jakies uspakajacze sa w srodku ale przyznam malo mnie to obchodzi:)
Usnal sam pieknie w lozeczku.
Dzis kocham moje dziecko. Zobaczymy jak bedzie jutro.

Maria ty wydaj ksiazke na tematych tych magicznych sztuczek.
Bo jakas szczeptunka zostaniesz. Zarobisz kupe kasy i sie z kolezanka z bb podzielisz.

Do góry