reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

aaaaaaaa bo zapomniałam o nich bo jest oki.tomografia w porządku.mówił że ten guzek to powiększenie węzłów chłonnych i już on się wchłonął sam.nie no może ten fryz mnie zmobilizuje do zajecia sie soba chociaż.

Dokładnie maria dokładnie :))))
Ja 2 lata temu zciełam włosy na krotko i musiałam dzien w dzien układać bo jak rano wstawałam to na głowie miełam burdelllooo bum bum :p
Teraz mam troche dłuższe i spinam w kucyk i gra:))) Ja w kwietniu bede pasemka robić zeby troche rozjaśnić te kudły... Ale to przed samymi chrzcinami... Kobiety pasowała by mi trwała ale na grubych wałkach????poradźcie cos bo sie nad tym zastanawiam i nie umie sie zdecydować :/

reklama
patrycja a co to są nauki przedchrzcielne? tzn dla dziecka ;-) bo skoro nauki przedmałżeńskie są dla narzeczonych to......
jejku dobrze , że my już chrzest mamy za sobą i u nas żadnych nauk nie było tylko w sobotę o 14 była msza wszystko w kościele trwało 20 min a Frania spała. Tylko moja teściowa miała jakieś ale bo nie w dzień świety i nie w święta ale moj marcin szybko ją z błędu wyprowadził i było ok.
co do trwałej to moja Droga cóż ja Ci mogę powiedzieć , teraz loki wracają , i włosy po trwałej się nie przetłuszczają , ale też rozczesać nie mozesz tak łatwo. dawno temu miałam na długich włosach i czułam się okropnie ,jak pudel? i po miesiącu marzyłam zeby znów były proste. ale jesli jesteś zdecydowana to czemu nie, możesz spróbować. tylko pilnuj żeby wlosów ci nie spalili.

maria cieszę się ,że jest ok z Twoim zdrowiem.

Witajcie! U nas nocka ok, wstała tylko przed 2 na mleko i potem dopiero o 7.
Patrycja ja też pod koniec 5 m-ca miałam założony ten krążek - akurat było przed Wielkanocą, w sobotę wymyłam wszystkie okna w domu a w poniedziałek mialam wizyte u lekarza. No i okazało się że szyjka już bardzo skrócona, musiałam iśc na zwolnienie i leżeć. No ale leżałam niewiele (tak naprawde tylko do założenia tego krążka), jak lekarz powiedział że juz lepiej to całkiem odpuściłam sobie. No więc od 6 m-ca tez celibat, a po porodzie 6 tyg. mąż dał mi spokój (posłuchał położnej w szkole rodzenia), a zaraz potem przeszłam na tabletki i ochota się skończyła.
Framamo ze mnie od wczoraj też się leje, brzuch troche boli ale jest znośnie. Najgorsze, że przed ciążą krwawienia miałam niewielkie, a teraz to prawie ciurkiem się leje.
A z bioderkami ok, co prawda myślałam że lekarz nas opitoli. Na 1 usg kazał wkładac dodatkowa pieluchę żeby było szerzej-wkładałam ją tylko z tydzień jak mała chodziła w śpiochach, (śpiochy nosiła tylko w rozmiarze 56)

patrycja a co to są nauki przedchrzcielne? tzn dla dziecka ;-) bo skoro nauki przedmałżeńskie są dla narzeczonych to......
jejku dobrze , że my już chrzest mamy za sobą i u nas żadnych nauk nie było tylko w sobotę o 14 była msza wszystko w kościele trwało 20 min a Frania spała. Tylko moja teściowa miała jakieś ale bo nie w dzień świety i nie w święta ale moj marcin szybko ją z błędu wyprowadził i było ok.
co do trwałej to moja Droga cóż ja Ci mogę powiedzieć , teraz loki wracają , i włosy po trwałej się nie przetłuszczają , ale też rozczesać nie mozesz tak łatwo. dawno temu miałam na długich włosach i czułam się okropnie ,jak pudel? i po miesiącu marzyłam zeby znów były proste. ale jesli jesteś zdecydowana to czemu nie, możesz spróbować. tylko pilnuj żeby wlosów ci nie spalili.

maria cieszę się ,że jest ok z Twoim zdrowiem.

Wiesz co ja tez niewiem po co wymyślaja jakies nauki... Poprostu siedzisz i słuchasz ksiadza a on zawsze mowi to samo o rodzinie o dzieciacho błogosławieństwu jakim jest pojawienie sie w rodzinie dziecka itp... trwa to nie dłużej niż pół godziny...
Ja właśnie nie jestem zdecydowana co do tej trwałej.... Nie chce miec takich cieniutkich loczków tylko takie grube tylko nie bardzo wiem czy to możliwe... Jak mam swoja fryzjerke do ktorej mam 100% zaufania i zawsze mi włosy robi za pół darmo także tylko do niej chodze :p :))) ide posprzatać troche :))) do później

a my tam mogliśmy lecieć z koksem jak byłam w ciąży ale najpierw ja się bałam a potem Rafalinda mówił że nie będzie małej dziubał w głowę hahhaa.i tak może ze 2raz w ciąży a potem jakieś 8-9tyg. po porodzie.aż do tej raz na miesiąc hahahahahaha
trwała??hmm.....nie wiem ale jak Ty chcesz to rób co tam będziesz się szczypać jak ja se wygole pół głowy to Ci trwała nie zaszkodzi.
ania k_d to dobrze że biodra sa w porządku.u nie ma takich badań.ale jak bede w pl to pójde do prywaciarza hihi i zrobie małej

maria moje sadło zaczyna sie od pępka w dół mam potworne boczki po ciazy i w sumie na nich jest moje dodatkowe 5-4 kg bo reszta wymiarów jest taka sprzed ciąży a reszta to tłuszcz ogólny:-p i nie dygaj sie nowej fryzury na pewno bedzie swietna a co do koloru to jest jakis brąz+ kilka pasemek platyny na grzywce na zdjęciu tak nie widać:-p
framama nie przejmuj sie jesli raz na jakiś czas sobie pofolgujesz... najważniejsze ze wiesz ze robisz zle i chcesz cos z tym zrobic:-p i dziekuje za pochwały co do tej nerki to szczerze ci powiem ze zastanawiam sie co by z kacprem bylo bo on nie ma żadnych objawów i gdyby nie przypadek to teraz pewnie zylibysmy w nieswiadomosci
patrycja co to nauki przedchrcielne? u was jak sie chce chrzcic to sie na nauki chodzi? oczy to ja mam akurat mało niebieskie tak moze na zdjeciu sie wydaje ale mam kolezanke która ma super błekitne

a my tam mogliśmy lecieć z koksem jak byłam w ciąży ale najpierw ja się bałam a potem Rafalinda mówił że nie będzie małej dziubał w głowę hahhaa.i tak może ze 2raz w ciąży a potem jakieś 8-9tyg. po porodzie.aż do tej raz na miesiąc hahahahahaha
trwała??hmm.....nie wiem ale jak Ty chcesz to rób co tam będziesz się szczypać jak ja se wygole pół głowy to Ci trwała nie zaszkodzi.
ania k_d to dobrze że biodra sa w porządku.u nie ma takich badań.ale jak bede w pl to pójde do prywaciarza hihi i zrobie małej

Czy przypadkiem Twój nie ma na imie Rafał?????
maria moje sadło zaczyna sie od pępka w dół mam potworne boczki po ciazy i w sumie na nich jest moje dodatkowe 5-4 kg bo reszta wymiarów jest taka sprzed ciąży a reszta to tłuszcz ogólny:-p i nie dygaj sie nowej fryzury na pewno bedzie swietna a co do koloru to jest jakis brąz+ kilka pasemek platyny na grzywce na zdjęciu tak nie widać:-p
framama nie przejmuj sie jesli raz na jakiś czas sobie pofolgujesz... najważniejsze ze wiesz ze robisz zle i chcesz cos z tym zrobic:-p i dziekuje za pochwały co do tej nerki to szczerze ci powiem ze zastanawiam sie co by z kacprem bylo bo on nie ma żadnych objawów i gdyby nie przypadek to teraz pewnie zylibysmy w nieswiadomosci
patrycja co to nauki przedchrcielne? u was jak sie chce chrzcic to sie na nauki chodzi? oczy to ja mam akurat mało niebieskie tak moze na zdjeciu sie wydaje ale mam kolezanke która ma super błekitne

No niestety niewiem kto to wymyślił ale na pewno nie był wtedy trzeźwy hahaha... Ja mam brązowe oczy takie aż prawie czarne ale zawsze chciałam mieć niebieskie :)))

partycja jak dla mnie to te nauki to paranoja przeciez nie was chrzacza tylko dzieci:/ no chyba ze te maluchy maja byc na tych naukach bez sensu

partycja jak dla mnie to te nauki to paranoja przeciez nie was chrzacza tylko dzieci:/ no chyba ze te maluchy maja byc na tych naukach bez sensu

Nie właśnie dzieci nie tylko rodzice i rodzice chrzestni.... bez sensu no ale bez tego mi nie ochrzczą dziecka.... dobrze ze to tylko pół godziny trwa bo pierwszy raz zostawie Kube i Sebe ze szwagierka ktora i tak przyjdzie jeszcze ze swoim synem....

reklama
umi byleby więcej pokus nie było tylko raz na jakis czas
a z tymi naukami to naprawdę głupota.....
no ale u nas ksiądz naukach przedmałżenskich opowiadał o uwaga wrażliwości kobiecych piersi, o tym jak KOBIETA musi się badać i czy (sama nie wiem co? ;-)) jest tarde jak czubek nosa lub miekkie jak ucho. , jak mierzyć temp, gdzie , ze niektóre kobiety strasznie chcą seksu z mężczyzną i taką kobietę nazywa się k........ i te wszystkie inf udzielona mam zostały w kościele. :eek:

ania_k_d dobrze ,że badanie wyszło dobrze.

maria lecieć z koksem , fajnie brzmi.

Do góry