reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
W tym programie raczej gonią za jakimiś sensacjami (tak mi sie wydaje)...więc pewnie "temat" nie dla nich...ale Mońcik...nie załamuj się...popatrz ile osób Wam kibicuje!!! Jetsem pewna że jak nie Interwencja to ktoś inny pomoże...

To po co sa te programy ???? :wściekła/y::angry: żeby gonic sensację ????:wściekła/y::angry: a nie żeby pomagać -> iterweniować .... :wściekła/y::angry::no::wściekła/y::angry:

Mońcik napisałam do "Uwagi" z tvn, zobaczymy co odpiszą i do wszystkich moich znajomych z prośbą o pomoc dla Was.

Mońcik trzymaj się, uda się zobaczysz :tak: w weekend mam wesele u znajomych, ale od poniedziałku bedę pisać dalej gdzie się da...:tak::tak::-D:-)

Noooo, pewnie macie rację :-(
Napisałam do Polsatu Dz i szybko mi odpisali, że mogą ruszyć, tzn zebrać komisję która zadecyduje czy zająć się naszą sprawą, jeśli prześlę im odpowiednie papiery. Ale to co oni wymagają, ja jeszcze nie posiadam, bo blokuje nas to cewnikowanie serca, które bedzie w czwartek. Dopiero z tymi wynikami mogę wstrząsnąć NFZ-tem oraz lekarzem krajowym, który wystawi odpowiednie papierki...a na to tez trzeba sporo czasu. Napisałam tej Pani z Polatu, że jeśli zdążymy, to napewno się odezwe jak zbiorę formalności. Była miła, odpisała, że żałuje bardzo ale tego od niej wymagają itd itp....Przynajmniej uświadomiła mnie jakie minimum tych dokumentów musze mieć aby przyśpieszyć sprawę! Zobaczymy, jak dostanę te wyniki ;-)

To 2-3 poważne dokumenty, jeden od Dr Hanleya, który musi wystawić, jak zobaczy wyniki cewnikowania, drugi od krajowego lekarza Dr Wosia, że on zatwierdza sprawę, że w Polsce nie chcą operować(choć już mamy to na pismie) i że ktoś inny się tego podejmuje, a więc są podstawy do leczenia zagranicznego, i to on wysyła to do NFZ na komisję, która będzie analizować i decydować czy ewentualnie państwo przyzna nam kasę na tą operację.

Mońcik, przeczytałam Waszą tragiczną ale pełną nadzieji i miłości historię.
Nie napiszę że wiem co czujesz, bo nie wiem, i może to egoistycznie zabrzmi ale niech Bóg sprawi abym nigdy tego nie poczuła... Straszne jak takie malenstwo cierpi i piękne że ma takich rodziców jak Wy.
Jestem pełna podziwu i uznania dla Twojej wytrwałości, nadzieji, siły psychicznej i fizycznej...
Trzymaj się, będzie dobrze.
Ja ze swojej strony zrobię co mogę - po niedzieli wpłacę troszkę a już dziś powysyłałam do wszystkich znajomych meile z Waszą historią i link do Pamiętnika... oraz nr konta.
Ucałowania dla Majeczki,
Pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce...

Mońcik, jesteś niesamowicie silną kobietą, jestem pełna podziwu dla Ciebie!!!
Nie doczytałam do końca Twojego pamiętnika, nie dałam rady... i tak płakałam jak bóbr, w połowie już nie widziałam literek na monitorze.....
Trzymam z całej siły kciuki za to, żeby któraś z fundacji odpowiedziała pozytywnie na Wasze maile.
Dziewczyny z BB - jesteście wspaniałe!
Napewno dorzucimy się z pomoca dla Majki jak tylko dostanę swoją pierwszą wypłatę, bo juz za tydzień wracam do pracy, a tymczasem przesyłam
wielkie uściski dla Ciebie i Majeczki!

Nika i Karlam .... wielkie brawo dla was .... za kilka dni mąż bierze urlop i też będę miała więcej czasu to też coś porozsyłam ... tylko już nie wiem, gdzie było słane, ale to chyba nie zaszkodzi, jeśli ktoś dostanie kilka maili z prośbą o pomoc ;-)

Nika ... pomysł ze skrinami na medal :-)

reklama
Mońcik ja też postaram się rozesłać do znajomych i zobaczymy co da się zrobić :tak::tak: Przesyłam pozdrowionka i życzę dużo zdrowia dla Majeczki :-):-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry