reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzięki , zaraz lżej na sercu... :blink:

Kubuś już chyba trochę rozumie, że jestem chora, choc przy nim staram się udawac zdrową mamę, czasem jednak nie wychodzi. Często mnie pyta: "Mamo, chora jesteś, boli Cię?", a Rodzice opowiadają, że czasem mówi, że go szyja boli i kładzie się na podłogę (ja tak czasami robię, gdy wydaje mi się, że nie utrzymam szyi, tak ją wykręca, jakby chciała mnie rozerwac i boli przeokropnie - jak dziś...).
Chciałabym mu oszczędzic tego widoku, czasem nie mam takiej możliwości. Chciałabym byc super mamą, która robi z nim karuzelę, szaleje na podwórku i wciąż się uśmiecha... Myślę jednak, że to dzięki niemu i tak więcej robię niż gdyby go nie było. Mobilizuję się, sprężam i jakoś staram się, żeby miał jak najlepiej...
Kiedyś rehabilitantka mi powiedziała, że ciężko mi będzie z dzieckiem, bo nie będę mogła go nosic na rękach... Faktycznie tylko czasami go biorę i to na krótko, a kiedy brak mi sił mówię, żeby szedł do taty. Kiedy się uderzy - biegnie do tatusia, do mnie nie chce na ręce - do tatusia jest przyzwyczajony, nie mam mu tego za złe...
Na jego chrzcie mieliśmy akurat okropną pogodę. Pamietam, ktoś mi powiedział, żebym wzięła go na ręce do zdjęc, a mnie tak bolało, wiedziałam, że jak go wezmę, to będzie mnie jeszcze bardziej wykręcac i bolec. Trzymam go na paru zdjęciach, ale nie są to fajne fotki... A już to, że ktoś, wiedząc o mojej chorobie wypomina mi podczas chrztu, że nie biorę dziecka na ręce lekko mówiąc mnie wnerwiło. I tak trzymałam go podczas całego obrządku... Nosiłabym go całymi dniami, gdybym mogła.
A, jeszcze przypomniało mi się jak na noworodkach po porodzie jakaś piguła nakrzyczała na mnie, że nie karmię Kubusia prawą piersią. Wtedy moja siostra, też piguła ;) nie wytrzymała i powiedziała jej do słuchu, że jestem chora, że ciężko. Ja tylko płakałam...

Ale się rozpisałam... :zawstydzona/y:

Maju
[*]
[*]
[*]

li-6403.png

reklama
Dzien dobry.

Mało ostatnio się udzielam,bo wszyscy chorzy jesteśmy:-(. Chociaż dziś już trochę lepiej się czujemy.

Moniś ja też się zapisuję do Twojego Fanklubu:tak: i od razu pytam czy skoro zamierzasz wędrować i odwiedzać e-cioteczki to w Kielcach też zawitasz:confused:;-):-p
Fajnie byłoby cię poznać tak osobiście:tak:.

KubyMamo współczuję ci bardzo:-( i mam nadzieję,że pogoda szybko się poprawi:tak:

Pozdrawiam wszystkie e-cioteczki:-)

widzisz Monia Ile Juz Jest Osob W Twoim Fun Clubie???:)
mamokuby, Wspolczuje..ludzie Potrfia Być Okrutni...i To Nawet Ci Co Wiedza?niejednokrotnie Jest Tak Ze Zrozumie Dopiero Ten, Ktory Przeszedl Na Swojej Skorze,,niestety:(
a Synek Twoj Coraz Starszy, Juz Tera Zaczyna Rozumiec Ze MamuSie Boli, Wiec Nie Martw Sie Z Czasem Bedzie Wam Jeszcze Latwiej:)
zyczej Pieknej Pogody, Pogody Ducha Takze...
a W Szczecinie Juz Padalo...:(:(

No tak pogoda się zepsuła a tak ładnie rano święciło słoneczko. Dziś mamy zamiar wybrać się do kina a tu jak na złość nie ma nic ciekawego jeszcze się zobaczy w każdym bądź razie i tak trzeba wybyć z domu.
Jutro mój mąż wybiera się z rana na działeczkę no i nie uwierzycie, co Monika na to??-za miast się ucieszyć, że w końcu będzie miała szanse się popisać i skopać działeczkę to ona niestety ucieka jedzie do jakiejś koleżanki do Gryfina i znów z kopania nici coś mi się zdaje, że będę musiała jednak sama ją kopać, bo zawsze coś ona wymyśli no nic jeszcze mamy tydzień do świąt może jednak się uda.

no ładnie:) To Faktycznie Odkłada Się To Kopanie......:)
foteczka Córeczek Super!!! Ucałuj Obie Panny Koniecznie Od Nas:):)
j Dzis Wyjatkowo Okupuje Kompa!!! Zamiast Brac Sie Za Porzadki:( Ale Mam Lenia...pozatym Korzystam Poki Domciu Spi, Wstanie To Trza Zabrac Dupe W Troki I Do Roboty:)

doris Nie Gniewj Sie Le Spytam, Calineczka Jet Pod Opieka Nefrologa/ Stram Ie Czytac Wybiorczo Zaleglosci, Wiec Nie Gniewaj Sie Na Mnie I Moja Niewiedze......

Kasiu to chyba oczywiste ze się nie gniewam za twoja ciekawość -Weronika była na konsultacji nefrologa w szpitalu na św. Wojciecha nie pamiętam teraz nazwiska tego doktora ale żokomo jest najlepszy niestety w przypadku Weroniki to jest normalne że ma problemy nerkowe i nic nie można zrobić tylko tyle żeby obserwować co jakiś czas nerki i sprawdzać czy nie ma większego zwapnienia no więc jak tylko jesteśmy w szpitalu mamy robione USG jamy brzusznej. jak na razie nie jest źle.

cieszę Się Bardzo że Nie Jet żle, I Wiem Ze Bedzie Lepiej! Znam Dwoch Lekarzy Z Nefrologii Z Wojciecha I Musze Powiedziec Ze S Naprawde Wpnili. A Oddzial Nefrologiczny Tez Niczego Sobie. Moja Siotra Tez Mial Problemy..z Klebuszkami Nerkowymi, Czy Jakos Tak, I Ja Prowadzil Dr Jarmoliński( Chyba Jest Ordynatorem), Oraz Dr. Zimoń(chyba Zastępca). Obaj Są Super, A Ja Jak Mam Problem Z Synkiem To Biorę Na Wizytę Dr. Zimonia:)

moja Siostra Tez Mial Robione Usg, Na Unii Lubelskiej Z Kontrastem...nie Pamietam Juz Dokladnie Jak Tam Bylo Bo To Juz Troche Czasu Minelo..ale Byly Stany Zapalne, Powiekszone Miedniczki Nerkowe, Refluks, Tzn Mocz Sie Cofl Do Krwiobiegu.. Na Szczescie Z Tym Juz Sie Uporali:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry