reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny:-) Na początku chciałam powiedzieć że jesteście wspaniałe, jeśli chodzi o to co robicie dla Mai i jeżeli chodzi o to co robiłyscie dla Pana Marka, jednak ze smutkiem muszę coś zauważyć. Jakieś kilka tygodni temu swoją historią podzieliła sie z nami jedna z forumowiczek, Magda. Jej syn również ma kłopoty z serduszkiem. Nie chcę żeby to wrednie zabrzmiało bo ja też dołączam sie do jak najlepszych życzeń jeśli chodzi o zdrowie dziewczynki, ale wtedy nie robiłyście nic by im pomóc. Nie zorganizowałyście zbiórki pieniędzy i właściwie cała to sytuacja rozeszła się "po kościach". Jej syn ma również założone konto w fundacji (o czym Magda pisze na blogu - podała adres). Chodzi mi po prostu o to, że wydaje mi się to troche nieuczciwe, że dla jednych jesteście w stanie zrobic tak wiele, a dla innych nie robicie nic. Nie rozumiem czy jest tu jakaś selekcja? Czy rzucacie monetą wybierając komu pomożecie a kogo najnormalniej w świecie olejecie? Wiem, że nie można pomóc wszystkim, ale skoro pomagałyśmy panu Markowi a teraz Mai to dlaczego nie możemy pomóc Magdzie i jej synowi?? Ich też nie stać na tą operację, a żadna z was nie paliła sie by im pomóc

reklama
Magda jest mi strasznie przykro ze pomyslalas ze robimy jakas selekcje, watek o Mai zostal wklejony praktycznie we wszytskie podfora na BB i dlatego jest o nim glosno, postu Magdy nie widzialam bo zadko wchodze na "niemowlaki", wiec prosze nie miec nam zazle ze np ja nie zauwazylam postu Magdy :-( rozeslij linki i info o nim po podforach :-)

Magda jest mi strasznie przykro ze pomyslalas ze robimy jakas selekcje, watek o Mai zostal wklejony praktycznie we wszytskie podfora na BB i dlatego jest o nim glosno, postu Magdy nie widzialam bo zadko wchodze na "niemowlaki", wiec prosze nie miec nam zazle ze np ja nie zauwazylam postu Magdy :-( rozeslij linki i info o nim po podforach :-)
u mnie dokładnie ta sama sytuacja

RATUJMY MAJĘ !!!
Fundacja "Zdążyć z Pomocą"
PKO BP 15 0/ WARSZAWA
50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
[FONT=&quot]z dopiskiem NA LECZENIE I REHABILITACJĘ MAI BŁOŃSKIEJ[/FONT]

Ręce opadają jak czytam posty marianeczki i 1985Magdy ,,jaka to straszna niesprawiedliwość " jedni potrafią tylko narzekać i czekać ciekawe na co? a inni biorą się z życiem za bary a tak naprawdę niesprawiedliwe jest to, że takie małe dzieciaczki w ogóle chorują najlepiej krytykować to akurat jest bardzo proste Trudno jest zmagać się z wszystkimi przeciwnościami, jakie człowiek musi pokonać, aby zrobić choćby jeden kroczek Wszyscy wiemy, jaka jest nasza służba zdrowia Pytanie do 1985Magdy a co ty zrobiłaś żeby było głośno o tym chorym chłopczyku?.............no tak chyba niewiele skoro prawie nikt nie słyszal o nim więc do roboty dziewczyno a nie biadol tu na forum tylko ślij wiadomości po necie Pozwoliłem sobie na ocenę, bo wkurza mnie to jak jedni potrafią tylko narzekać że inni coś chcą zrobić i walczą​

Cierpliwość sprawia w nas, że z jej pomocą znosimy zło doznawane od innych, że chronimy się od niedobrego smutku."
[FONT=&quot]Stefan Wyszyński kard.[/FONT]

RATUJMY MAJĘ !!!
Fundacja "Zdążyć z Pomocą"
PKO BP 15 0/ WARSZAWA
50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
[FONT=&quot]z dopiskiem NA LECZENIE I REHABILITACJĘ MAI BŁOŃSKIEJ[/FONT]

Ręce opadają jak czytam posty marianeczki i 1985Magdy ,,jaka to straszna niesprawiedliwość " jedni potrafią tylko narzekać i czekać ciekawe na co? a inni biorą się z życiem za bary a tak naprawdę niesprawiedliwe jest to, że takie małe dzieciaczki w ogóle chorują najlepiej krytykować to akurat jest bardzo proste Trudno jest zmagać się z wszystkimi przeciwnościami, jakie człowiek musi pokonać, aby zrobić choćby jeden kroczek Wszyscy wiemy, jaka jest nasza służba zdrowia Pytanie do 1985Magdy a co ty zrobiłaś żeby było głośno o tym chorym chłopczyku?.............no tak chyba niewiele skoro prawie nikt nie słyszal o nim więc do roboty dziewczyno a nie biadol tu na forum tylko ślij wiadomości po necie Pozwoliłem sobie na ocenę, bo wkurza mnie to jak jedni potrafią tylko narzekać że inni coś chcą zrobić i walczą​

Cierpliwość sprawia w nas, że z jej pomocą znosimy zło doznawane od innych, że chronimy się od niedobrego smutku."
[FONT=&quot]Stefan Wyszyński kard.[/FONT]

wmaryo dlaczego uważasz, że nic się nie dzieje. A mój apel może dla ciebie był biadoleniem a dla mnie był właśnie próbą zrobienia czegos w tym kierunku i zrobię dużo więcej, ale nie powiem, że nie zabolało mnie to co napisałeś

Magda, słusznie zauważyłaś, że nie da się pomagać wszystkim, więc nie uważasz, że zamiast mieć pretensje do tych, którzy już pomagają, poiwinnaś mobilizować tych, którzy jeszcze nie są zaangażowani w żadną akcję??!! Może mogłabyś pomyśleć o tym co Ty zrobiłaś żeby pomóc??!! Twój post jest nie na miejscu!! Ludzie tu próbują ruszać niebem i ziemią, żeby pomóc tej rodzinie, a Ty zaśmiecasz ten wątek po prostu i sprawiasz, że rodzice tej dziewczynki mogą czuć się gorzej z tym.... Chcesz pomóc, załóż nowy wątek, zbierz ekipę, zapal kolejnych ludzi do pomocy i działajcie!!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry