reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

proszę pomóżcie Mai!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nie było mnie kilka dni a tu wszystko kreci się na całego, aż miło poczytać :-)
U mnie niestety cisza mailowa...zaczynam od poczatku tylko zmieniam temat ;-) i trzymam kciuki za Maję :-)

reklama
Trochę to wszystko zakręcone, ja powysyłałam do wszystkich firm i osób prywatnych namiary na konto z początkiem 90, ja też na to wpłaciłam, więc nawet jesli ktoś wiekszy zareaguje na moj e-maile to z tych pieniędzy nie bedzie można pokryc operacji zagranicznej :sick: szkoda ...
Od dziś będę wysyłac konto z początkiem 50 do wszystkich firm i osób prywatnych i będę pisac w Twoim imieniu Monisia.

Dzieki za info z tymi kontami, pokręcone to jak cholera ...

PS. Generalnie chyba najlepiej podawac konto z 50 na początku żeby zbierać pieniądze na operację za granicą, bo to będzie chyba bardziej kosztowne niz rehabilitacja w Polsce ...

Sciskam wszystkich papapa

No i mam kolejną odpowiedź. Nawet nie wiedziałam, że istnieje takie coś jak Fundacja "Oriflame Dzieciom"!!!
Dawaj e-mail do nich to zaraz i ja im napisze parę słów ... im nas więcej tym lepiej ...

Karlam umiesć notke na pierwszej stronie apropo zamotania z tymi kontami żeby juz wszystko było jasne.

Haniu, spoko....wskakuję na forum, jak tylko Maja pozwoli, a ona jak na złość potrafi się odrobinę wyciszyć tylko na moch rękach, przynajmniej kaszel ustaje, a świsty i chaczydło wygasa dopiero jak uda jej się głęboko zasną. Tyle że mała ma takiego czuja, że zaraz po tym jak ją odłożę do łóżeczka, to już sie budzi i płacze...i tak wkółko, cały dzień.

Teraz już wiem, czemu wszystkie inne fundacje pisały odmownie - przecież one tez nie mają prawa do zbiórek czy finansowania leczenie zagranicznego. Trzeba pisać tekst bez tego, może to bedzie to. Chociaż ja juz zwątwpiłam w te fundacje, lepiej do prywatnych firm, na to wychodzi.
Piszmy dla świetego spokoju tak: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
ul.Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
nr : 50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
darowizna na rzecz Mai Błońskiej
Sprawdziłam w umowie iii, na pierwszysch stronach jest tak jak pisaliśmy cały czas dotąd, a dalej taa druga wersja.

Dawaj e-mail do nich to zaraz i ja im napisze parę słów ... im nas więcej tym lepiej ...

Karlam umiesć notke na pierwszej stronie apropo zamotania z tymi kontami żeby juz wszystko było jasne.

NikaMD jakmozesz to sklec taka notke i podeslij mi, to ja wrzuce na poczatek, ja teraz nie moge tego napisac bo mam urwanie glowy (w sobote mam slub) no i wlasnie a propos pogody nie tylko Majeczce by sie teraz sloneczko przydalo :-) ja to dola zalapuje :-(

Tak, Haniu, dokładnie tak. I jak Adaśko na serio zorganizuje taki koncert to trzeba wszystko uzgadniać z fundacją.

A te dopiski, to ja już PIEPRZĘ I MAM JE W D.... najważniejsze, że jest imię i nazwisko dla kogo...buuuuuu....

No to się dowiedział teraz znajomy męża, który też ma dziecko w tej fundacji, że sprawa z tymi kontami jest tak zamotana....on tez duzo operował kontem 90....a dziecko też musiał leczyć za granicami kraju :(

Dobrze, że to wyszło chociaż teraz. Mąż mówi, że wszystko zależy z kim się tam rozawia. Wziął kontakt do tej osoby, która dokładnie mówi jak to działa i która zaproponowała umieszczenie Mai na pierwszej ich stronie. Będziemy do niej uderzać.

Karlam....spokojnie, zajmij się ślubem, dziewczyny dadzą radę...a o pogodę dla Ciebie też się wstawimy he he he

NikaMD jakmozesz to sklec taka notke i podeslij mi, to ja wrzuce na poczatek, ja teraz nie moge tego napisac bo mam urwanie glowy (w sobote mam slub) no i wlasnie a propos pogody nie tylko Majeczce by sie teraz sloneczko przydalo :-) ja to dola zalapuje :-(

Proszę: (nie wiem czy dobrze w razie czego popraw według uznania)

UWAGA UWAGA!
Dziś okazało się, że W Fundacji "zdążyć z pomocą" Maja ma założone dwa konta:

1.Pierwsze

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
ul.Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
nr : 50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
darowizna na rzecz Mai Błońskiej

Na konto to mogą przelewać pieniądze wszyscy ludzie dobrego serca (osoby prywatne, jak również firmy) którzy chcą pomóc Mai, ze zgromadzonych tam środków pieniężnych będa pokrywane koszty przeprowadzenia operacji za granicą. Prosimy o przelewanie pieniążków na to właśnie konto, za co z góry ślicznie dziękujemy.

2. Drugie

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
Ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
90 1020 1156 0000 7002 0051 6088
z dopiskiem: darowizna na leczenie i rehabilitację Mai Błońskiej

To konto jest przeznaczone na takie akcje, jak prasa i media, do których zwraca się bezpośrednio sama fundacja. Z tego konta, nie można wypłacać pieniędzy na operację ,leczenie czy rehabilitację przeprowadzaną za granicą, można natomiast np. na rehabilitację przeprowadzaną w Polsce (która też będzie konieczna).

Nika....całkiem dobrze to ujęłaś.

Z tym zabieganiem fundacji o rozgłos w prasie czy mediach, to jest tak, że oni mogą ale nie musza tego robić. My jako rodzice możemy zabiegać o media i prasę, ale wszystko co się z tym wiąże musi być zaakceptowane przez fundację. Chyba rzadko się zdarza, żeby fundacja przy tylu dzieciach sama szukała wsparcia.
To tak, jak teraz było z tym postem w gazecie Profesional - sama to ustalałam z gazetą, ale tekst musiała zatwierdzić fundacja.;-)

Dzięki...

reklama
Wróciłam przemarznięta i przemoczona z Gliwic. Mam nadzieję, że nie przeziębię się przed weselem Karolci... :no:
Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze z tymi kontami. Kurcze tyle człowiek walczy, a tu jeszcze takie głupie sytuacje go spotykają. Szkoda gadać!
Ale my będziemy walczyć dalej i wszystko pozytywnie się zakończy!
Maja będzie zdrowa - nie ma innej opcji!!!
Całuję Was Moniś!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry